Dezelfde jeans, verschillende looks

Vrouwen die een jeansbroek dragen
 
Diamanten zijn de beste vrienden van een meisje … hmmm … misschien, maar als u de aangenomen wijsheid volgt die verborgen zit in “In nood kent men zijn vrienden”, dan moet de beste vriend van een meisje wel een goed oude jeans zijn. Overdreven? Nee. Een jeans is het meest veelzijdige kledingstuk in uw garderobe.
 
Weet u niet wat aan te doen voor de lunchafspraak van deze namiddag? Val terug op uw favoriete jeans. Dringend iets elegants nodig voor het etentje vanavond met al die belangrijke klanten? Opnieuw is uw jeans uw redder in nood! De onderliggende wijsheid hier is: gebruik uw jeans op die manier waarop u zelf wilt, gebruik gewoon uw verbeelding.
 
Ik heb de verschillende manieren om een jeansbroek te dragen onderverdeeld in drie brede subcategorieën:
 
Jeans voor op kantoor
 
Jeans dragen op kantoor lijkt misschien wel gewaagd, maar al wat nodig is, is een beetje oefening. Temper de normale stijl gewoon met een beetje mate en beperking en voilà, u bent klaar voor de volgende casual vrijdag.
 
• Als vuistregel kiest u steeds voor een zwarte, goed getailleerde jeans voor op kantoor.
 
• Draag zwarte hakken bij uw gewone jeans en een witte bloes met knopen. Werk dit af met minimalistische accessoires zoals iets van gouden juwelen, een lederen tas enz…
 
• Een jasje met kraag zou een geweldige manier kunnen zijn om de T-shirt en jeans combinatie geschikt te maken voor op kantoor.
 
• Ga ’s winters voor laagjes. Bijvoorbeeld een cardigan met een bloes met knopen en een T-shirt zouden erg goed passen bij uw jeans. Werk de look af met lage hakken en een zachte lederen handtas.
 
Jeans voor een avondje uit
 
Chique avondlijke gelegenheden vragen iets dat sexy en beschaafd is. En niet enkel dat zwarte jurkje van u kan er u verfijnd doen uitzien, een jeans kan dit evengoed, misschien zelfs beter.
 
• Een topje met parels met zwarte jersey en een bloes met parels erboven passen erg goed bij de gewone blauwe jeans. Werk deze prachtige look af met sexy zwarte sandalen.
 
• Een topje in verschillende laagjes met fronsen creëert een meisjesachtige look die geaccentueerd wordt door een jeans. Geweldig contrast, perfect voor een avondje uit onder vriendinnen.
 
• Rol uw jeans op en draag daarbij zwarte lederen enkellaarsjes. Werk af met een modieuze oranje trui. Eenvoudig en toch knetterend!
 
• Een glanzend, kort lederen jasje in een felle en krachtige kleur in combinatie met een jeans met lage taille. Werk af met een laaghangende metaalachtig gekleurde glinsterende riem om de aandacht te vestigen op die goed gevormde heupen. Het effect is verbluffend mooi!
 
• Een lang en wapperend fel gekleurd satijnen topje met glinsterende versiering in combinatie met een jeans. Werk af met een minimalistische en toch trendy halsketting. Dit doet het kwikniveau snel stijgen.
 
• Kies eens voor etnisch met een etnische tuniek en een jeansbroek. Accentueer de etnische look met een armband en een strooien handtas. Etnisch + jeans = prachtig.
 
Varia in verband met jeans
 
• Doe eens iets onverwachts. Haal dat kanten korte rokje uit en draag het over uw jeans als een riem. Pittig en nieuw!
 
• Een truitje met rolkraag met een jeans met omslag. Werk af met platte schoenen en een halsketting met parels. Heel erg chic.
 
• Draag een jeans met wijde pijpen met een ruime grijsachtige sweater voor een luie namiddag. Combineer dit met een paar ronde schoenen. Eenvoudig en toch hip.
 
• Steek uw jeans in die lange zwarte laarzen. Draag daarbij een hemd met lange mouwen en ronde hals. Werk af met een zwarte lederen riem met metaalachtige kralen. Knap en sexy!
 
Dit zijn slechts enkele basisvoorbeelden en ideetjes om u een overzicht te geven van hoe een gewone jeans kan gebruikt worden om zoveel verschillende looks te creëren voor een hele reeks gelegenheden. De mogelijkheden zijn immens, blijf experimenteren. Nu begrijpt u wel wat ik bedoelde toen ik zei dat een jeans de beste vriend is van een meisje!
 
© Modewijzer.com
Foto: Syda Productions/Shutterstock