Hoe er niet dik uitzien in jasjes

Vrouw met een modern jasje
 
Eén van de meest fascinerende aspecten van hedendaagse kledij is dat we in belangrijke mate elk kenmerk van onze vorm of taille dat we niet wensen, kunnen verbergen. We moeten gewoon enkele technieken toepassen en alleen maar goed passende kledij uitkiezen.
 
Jasjes zijn daar een voorbeeld van. Een jasje kan smalle schouders breder doen lijken of kan een zware taille afslanken wanneer het past op de juiste plaatsen. Een korte jas is een prachtige tool om ongewenste rondingen te camoufleren.
 
Hieronder vindt u enkele richtlijnen om een jas te kiezen en te dragen zodat u er niet dik uitziet.
 
• Eerst en vooral – en dat is nogal duidelijk – moet u té strakke jassen die al de verkeerde plaatsen accentueren, vermijden. Kies enkel de jassen die passen en uw figuur flatteren. Dit betekent echter niet dat u moet opteren voor té losse, slecht passende jassen; ze zullen u zwaarder doen lijken dan u in werkelijkheid bent.
 
• Een jas met hoge kraag is niet enkel verbluffend mooi. Zo’n jas geeft ook een illusie van méér lengte in de nek, doet de kaaklijn uitkomen en maakt u mooi opgekleed.
 
• Verkies donkerdere of neutrale jassen boven fellere of lichtere. Lichtere kleuren lijken volume toe te voegen, iets wat u natuurlijk niet wilt. Wat dit betreft is zwart steeds de veiligste kleur.
 
• Probeer dezelfde kleur te gebruiken voor broek/rok en jas, want dit vestigt de aandacht op uw verticale aspect en verwijdert de klemtoon op de breedte. Dit creëert een slanke look.
 
• Moet u een gestreepte jas dragen, vermijd dan horizontale strepen, want zo gaat u dikker lijken. Ga voor verticale strepen; die hebben het tegenovergestelde effect.
 
• Een casual jasje met een strik over uw buik geknoopt – voor het geval uw buik wat aan de zware kant is – zou opnieuw helpen om dit aspect van uw figuur grotendeels te helpen verbergen.
 
• Kies nooit een jas die stopt bij het dikste deel van uw lichaam. Hebt u bijvoorbeeld een zware taille, dan zou het verstandig zijn om een jas te kiezen die tot onder uw taille komt. Zijn uw heupen uw probleem, koop dan een jas die de heupen bedekt.
 
• Zorgen voor contrasten kan het beste in uw figuur naar boven brengen. Een strak zittend T-shirt bijvoorbeeld onder een losse, lange jas zonder knopen creëert een afslankende look.
 
• Wees tot slot niet verlegen om te pronken met uw mooiste lichaamsdelen. Denkt u dat u mooie borsten hebt, maar niet zo’n geweldige taille, draag dan uw jas en de bloes of trui eronder op zo’n manier dat alle aandacht gericht is op uw borsten en niet op uw taille.
 
Het is voldoende duidelijk dat met intelligente en goed geïnformeerde keuzes een jas een geweldig kledingstuk is om u slanker te maken. Maar ik moet er snel aan toevoegen dat een positieve houding behouden en trots zijn op uw lichaam veel belangrijker zijn dan deze “oplossingen”.
 
© Modewijzer.com
Foto: MRProduction/Shutterstock