Hoe uw schoenen doen blinken (2)

Blinkende schoen
 
Vorige pagina
 
Hoe te werk gaan
 
Voor het poetsen en opblinken van schoenen zijn slechts enkele eenvoudige stappen nodig, maar de tijd tussen die stappen kan variŽren afhankelijk van droogtijden en inwerktijden van de betrokken producten. Zelfs met een beetje wachttijd tussen de verschillende stappen, zijn de resultaten steeds de inspanning waard.
 
Stap ťťn
 
Gebruik uw schoenborstel om vuil en stof van het schoenoppervlak te verwijderen. Hebt u bijvoorbeeld gedroogde modder op uw schoenen, ga dan buiten met uw schoenen en sla voorzichtig met de zolen en zijkanten tegen een stevig oppervlak om de zaken los te kloppen. Borstel daarna uw schoenen om loszittend vuil en stof te verwijderen en gebruik dan een vochtige doek om het reinigen te voltooien.
 
Maak de schoenen niet natter dan nodig, want het leder moet volledig droog zijn. Had u zoveel vocht nodig dat het leder nat aanvoelt, laat de schoenen dan volledig drogen vooraleer verder te gaan.
 
Stap twee
 
Breng uw schoenpoets aan in een dun, gelijkmatig laagje over de volledige schoenen, met een cirkelvormige beweging. Hebt u moeite om tot in alle spleetjes en naadjes en hoekjes te geraken, dan kunt u daarvoor een tandenborstel met zachte haartjes gebruiken.
 
Laat de schoenpoets minstens 15 minuten op de schoenen inwerken (of langer indien nodig volgens de richtlijnen op de verpakking). Het resultaat moet in dit stadium een mat uitziende finish zijn.
 
Stap drie
 
Gebruik opnieuw uw schoenborstel om het teveel aan (nu opgedroogde) schoenpoets te verwijderen. De bedoeling is duidelijk niet om de schoenpoets volledig te verwijderen, maar wel om ervoor te zorgen dat die dun en gelijkmatig verspreid is over het lederen oppervlak. Neem daarna een zacht doekje en wrijf over de schoenen met kleine, cirkelvormige bewegingen tot ze mooi gaan blinken.
 
Het resultaat hiervan zou een glimmende finish moeten zijn die de schoenen er als nieuw doet uitzien.
 
Doen blinken in een handomdraai
 
Ja, soms is het nodig om uw schoenen op te blinken zonder dat u daarvoor specifieke producten bij de hand hebt. Misschien bent u wel op reis en hebt u uw producten niet bij en dan is het niet echt praktisch om een hele nieuwe set te kopen. Wat ook de reden is van uw noodzaak, er zijn een aantal dingen die u kunt gebruiken om uw schoenen in een handomdraai op te blinken en die zaken zijn gewoon aanwezig in de meeste huishoudens.
 
Bananenschil
 
Ik weet wel dat de meeste mensen bij het denken aan bananenschillen en schoenen de lachwekkende situatie zien waarbij iemand uitglijdt over zoín schil. Maar de binnenkant van een bananenschil bevat extreem verzachtende fruitoliŽn die zorgen voor een prachtige glans en conditioner voor leder.
 
Gebruik gewoon een vochtige doek om vuil en stof te verwijderen en wrijf de schoenen daarna in met de binnenkant van de bananenschil. Werk af met een droog doekje waarmee u op de schoenen wrijft tot ze glanzen.
 
Citroen en olijfolie
 
Neem een half theelepeltje citroensap en voeg daar drie druppels olijfolie aan toe. Gebruik een klein stukje katoenen stof en doe het mengsel op de schoenen. Gebruik een droog doekje om het mengsel in een gladde look te wrijven.
 
Het mengsel van citroen en olijfolie helpt om schoensmeer van vorige poetsbeurten af te breken en herverdeelt dit om te helpen bij het glanzende effect.
 
Vaseline
 
Een goede snelle oplossing om uw schoenen te doen blinken is vaseline. Wrijf een beetje vaseline op de schoenen met een katoenen doekje en wrijf die tot hoogglans met behulp van een droog doekje. De vaseline is uitstekend om het leder te verzachten en kreuken te vermijden. Vaseline helpt ook om extra vochtbescherming te bieden bij nat weer.
 
©Modewijzer.com