fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Mannenmode

Modetips voor grote mannen

De snit van een herenpantalon
 
Algemeen wordt aangenomen dat grote mannen eigenlijk niet veel reden tot klagen hebben. Weinig mensen zullen inderdaad de grote man aangeven als iemand voor wie ze veel sympathie voelen. Kleinere mannen en veel mannen met een gemiddelde gestalte benijden vaak heel erg grote heren voor hun gestalte. Het probleem is dat grote mannen het in vele gevallen veel moeilijker hebben dan hun minder verticale tegenhangers om kledij te vinden die past.
 
Grote heren (of ze nu zwaar van bouw zijn of niet) kunnen maar zelden een modieuze look vinden die hen past. Veel gehoorde klachten van grote mannen zijn dat de pantalons te kort zijn, dat de hemden te kort zijn en te korte mouwen hebben en dat de kledij in het algemeen vaak te compact is. En dit komt doordat kledingstukken, zelfs in gespecialiseerde zaken, gemaakt zijn volgens regeltjes die niet noodzakelijk van toepassing zijn op de persoonlijke noden van het individu in kwestie.
 
Wanneer een grote man dezelfde proporties heeft als een atletisch persoon van gemiddelde gestalte, dan zullen de afmetingen van zijn taille en borst vaak aangeven dat hij een extragrote maat nodig heeft voor kledij. Maar de meeste kledingstukken “XL” kregen grotere dimensies op bepaalde plaatsen omdat verondersteld wordt dat iemand met maat XL overgewicht heeft. Veel grote mannen hebben echter geen overgewicht, dus is het resultaat een look die bovenaan op een tent en onderaan op een zak lijkt; de kledij is dan ook nog eens te kort.
 
De juiste pasvorm bekomen
 
Tenzij u een topspeler in de NBA bent, bestaat de kans dat het volledig op maat laten maken van uw garderobe geen uitvoerbaar voorstel is. U kunt echter het beste maken van uw aankopen door zorgvuldig te shoppen en een goed gebruik te maken van uw plaatselijke nieuwkuis/retoucheservice. Denk eraan om kledij te kopen die makkelijk te retoucheren is. Dit betekent dat u best voldoende lengte van pijpen en mouwen koopt, want zelfs een uitzonderlijk kleermaker kan niet onmerkbaar stof toevoegen. Het is beter om kleding te kopen die ingenomen moet worden, want dit kan makkelijker gedaan worden. Het is dan zelfs mogelijk om de kledij later opnieuw langer te maken indien nodig. Dit is een uitstekend idee voor kledij die langer moet meegaan zoals overjassen, truien en geklede pakken en smokings.
 
U zult ook een speciale inspanning moeten doen om een doordacht plan te maken voor uw look. Als persoon die moeilijk is om kleren juist te doen passen, kunt u niet zomaar willekeurig hier en daar naar kleding grijpen. Als u niet plant hoe u er wilt uitzien, dan zal het resultaat een samenraapsel zijn en dit is voor niemand flatterend. Denk eraan: u moet uw kleren dragen, uw kleren moeten u nooit dragen. Dit betekent dat uw look uw persoonlijke smaak zou moeten weerspiegelen en u op de best mogelijke manier zou moeten voorstellen.
 
Vaste regeltjes voor grote heren
 
In tegenstelling tot andere lichaamstypes, zijn er echt GEEN vaste regeltjes wanneer het gaat om het kleden van iemand die groot is. Vroeger werd gezegd dat grote heren ten alle koste krachtige kleuren en verticale strepen moesten vermijden, maar – eerlijk gezegd – tegenwoordig is het zo dat stoffen en modetrends zo’n variatie aan kleuren en strepen aanbieden, dat u gelijk wat kunt dragen als u maar een beetje oordeelkundig beslist.
 
Wat kleur betreft, hou het bij het seizoen: aardtinten en donkere juweelnuances tijdens herfst en winter en zachtere pasteltinten en lichtere schakeringen in camel en kaki voor de lente en de zomer. Patronen – strepen of andere grafische elementen – moeten in evenwicht gehouden worden met de gewenste look: een grafisch T-shirt bij een jeans of een das met Perzisch motief of een hemd met fijne streepjes onder een jas. Vermijd gewoon kleuren of patronen als statement. Als grote man maakt u al genoeg indruk. Elke poging om uw aanwezigheid te accentueren, kan makkelijk overweldigend worden.
 
Volgende pagina
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer