Het gebruik van blush (2)

Het aanbrengen van contour make-up
 
Vorige pagina
 
Algemene tips
 
Vermijd een té zware wangenkleur. Een lichte kleur ziet er gezond, stralend en onschuldig uit, een zware kleur lijkt op uitslag.
 
Zorg ervoor dat uw blush in overeenstemming is met de rest van uw cosmetica en verzeker u ervan dat alle kleuren die u gebruikt passen bij uw noden en uw natuurlijke huidskleur.
 
Variaties op een thema
 
De moderne cosmetica brachten specifieke producten op de markt voor gebruik als wangenrood met ontelbare tinten om te passen bij elke huidskleur. Er ontstonden eveneens nieuwe productideeën, zoals concealers en bronzers. Deze producten hebben elk een verschillend, maar nuttig doel in verschillende situaties.
 
Concealers zijn gewoonlijk ondoorschijnende cosmetische preparaten – in zware vloeibare vorm, crèmes of sticks die lijken op was – die gebruikt worden om huidvlekken of –verkleuringen te bedekken vooraleer een foundation aangebracht wordt. Ze worden gewoonlijk erg zuinig gebruikt. Ze kennen heel wat succes, aangezien hun bedoeling is om ongewenste schoonheidsfoutjes te verbergen.
 
Bronzers zijn zoals ze klinken: ze geven de huid een bronzen kleurtje net alsof het individu een tijdje in de zon heeft doorgebracht en een gebruinde huid heeft gekregen. Hun succes heeft een dubbele oorsprong: generaties lang dacht men dat mensen die lang genoeg in de zon doorbrachten en er een kleurtje aan overhielden, gezond en robuust waren en een meer moderne associatie met een gebruinde huid is die van een leven vol weelde, privilege en luxe.
 
Tips voor een contour
 
Contour voor de neus: Om uw neus te verkleinen, brengt u aan elke kant van uw neus de contourtint aan. U vermengt die zorgvuldig en u brengt het accent aan onder het midden van uw neus.
 
Contour voor de jukbeenderen: Om de jukbeenderen te accentueren, neemt u de wangen vast en doet u een donkerdere tint op de holtes en een lichtere tint op de bovenkant van de jukbeenderen. Daarna brengt u blush aan zoals gewoonlijk. Overdrijf niet!
 
Contour voor het voorhoofd: Hebt u een breed voorhoofd, doe dan een lichte bronzer op elke slaap en vermeng die. Dit zal zorgen voor een schaduweffect dat het hoofd er meer afgerond doet uitzien.
 
Contour voor een kleine kin: Voor een smalle, dunne kin doet u accentkleur op het midden van de kin, direct onder het midden van de lip.
 
Contour voor een dubbele kin: Breng bronzer aan langs de kaaklijn en vermeng die naar beneden toe, richting nek. Zo creëert u diepte en versterkt u de kaaklijn. U moet steeds contourkleur aanbrengen op uw nek tot aan de lijn van uw trui om een “maskerlook” te vermijden.
 
Contour voor de ogen: Gebruik een contourtint bij de achterste ooghoek en ga omhoog richting slaap.
 
Contour voor de lippen: Om volle lippen dunner te maken, doet u een diepe tint van lippenrood op de volledige lip. Wilt u dunne lippen voller maken, dan kunt u een lichte kleur van lippenrood met glans of gloss gebruiken. Breng daarna een contourtint aan tussen de punten van de bovenlip en onder het midden van de onderlip. Zo zien dunne lippen er vol uit en ontstaat een pruilmondje.
 
© Modewijzer.com
Foto: Aleksei Isachenko/Shutterstock