Het gebruik van blush

De geschiedenis van blush
 
Het gebruik van blush als onderdeel van de cosmetische routine van de vrouw is tamelijk gewoon. Het heeft verschillende bedoelingen en, zoals de meeste cosmetische toepassingen, ligt de basis voor het gebruik ervan in de natuur. De idee is dat traditioneel jonge vrouwen vaak verbaasd waren wanneer ze geïntroduceerd werden in verschillende aspecten van de wereld – los van de tijdsperiodes waarin ze opgroeiden.
 
Wanneer een jonge vrouw voor de “eerste keer” kennismaakte met iets nieuws, dan was ze vaak verlegen, onzeker en lichtjes verward en dat zorgde voor een fysiologisch antwoord en een verhoogde kleur van de wangen. Oudere vrouwen – die vaak gewoon waren aan de manier van leven – gingen zelden blozen, dus de roze wangen werden een look die begeerd was.
 
Vrouwen knepen in de wangen om ze roze te maken, soms wreven ze erover met rode bessen of zelfs met druppels bloed voor een roze resultaat. Lippenrood werd vaak niet enkel op de lippen aangebracht, maar ook op elke wang gedaan en dan open gewreven voor een blusheffect.
 
Het aanbrengen van blusher
 
Blusher aanbrengen op een ovalen gezicht
 
Voor een ovalen gezicht: Het perfect gevormde gezicht heeft weinig hulp van blusher nodig. Maar hier toch enkele tips: voor een natuurlijke look doet u blusher op de appeltjes van uw wangen voor een blozende, gezonde kleur.
 
Blusher aanbrengen op een vierkant gezicht
 
Voor een vierkant gezicht: Verzacht de hoeken van uw wangen door de blusher die helderder van kleur is op de appels van de wangen aan te brengen en veeg die daarna in de richting van de slapen. Op die manier gaat het oog omhoog en verdwijnen de scherpe hoeken van een vierkant gezicht. U kunt eveneens voor contour zorgen rond uw kaaklijn door lichtjes wat blusher aan te brengen van uw kin tot net onder uw oren.
 
Blusher aanbrengen op een rond gezicht
 
Voor een rond gezicht: Breng blusher aan op de zone boven de appels van uw wangen en vermeng lichtjes voorwaarts om het ronde gezicht dunner te maken. Vermijd om de blusher té dicht bij uw neus aan te brengen; dit accentueert de ronde vorm van uw wangen.
 
Blusher aanbrengen op een langwerpig gezicht
 
Voor een langwerpig gezicht: Om de illusie van breedte te creëren bij een langwerpig gezicht, doet u blusher op de appels van de wangen en wrijft u die naar buiten in de richting van uw oren. Wrijf daarna uw blusher over het midden van uw voorhoofd en langs uw kinlijn. Dit effect zal uw langwerpig gezicht korter maken.
 
Volgende pagina