Kapsel voor een zwaargebouwde man

Het haar van een man knippen
 
Vraag: Mijn vriend is eerder zwaargebouwd en hij wil dat ik zijn haar knip, (ik heb net mijn studies afgerond). Ik weet niet echt wat de beste snit voor hem zou zijn. Ik weet dat over het algemeen vrouwen die zwaarder zijn goed staan met een kapsel met méér body om het gewicht in evenwicht te brengen en dat wanneer u slank bent, u geen “dik” haar wil, omdat dat u zou kunnen verzwelgen.
 
“Dik” haar voor een man is echter niet zo wenselijk. Ik zou het echt appreciëren mocht u tips hebben voor een goede haarsnit voor zwaargebouwde mannen. (Hij is ongeveer 1,70 m groot en heeft een gezicht dat tussen rond en ovaal is.) Bedankt.

 
Antwoord: Jammer genoeg is het onmogelijk om een specifieke kapselsuggestie te doen op basis van zo weinig informatie. Als u uw vaardigheid zult verderzetten met klanten, zult u ontdekken dat u uw klant haast altijd in het gezicht moet kijken om een idee te hebben van wat hem of haar het best zou staan. Het kiezen van het juiste kapsel is het vinden van de beste manier om de gelaatstrekken in evenwicht te brengen en de ideale gezichtsvorm te benaderen.
 
De bedoeling bij het creëren van een kapsel voor om het even wie is het creëren van de look van een “ovalen gezicht”, wat als ideaal bestempeld wordt. Voor iemand die reeds een ovalen gezicht heeft, betekent dit gewoon dat haast elk kapsel even flatterend is. Er zijn echter bijna steeds gelaatstrekken waar rekening mee moet gehouden worden, zelfs wanneer het gezicht ovaal is. Wanneer bepaalde gelaatstrekken niet evenwichtig zijn met de rest van het gezicht, dan moet u manieren zoeken om die te verbergen of om hun uiterlijk te maximaliseren.
 
Een voorbeeld: uw vriend is zwaargebouwd, met een gezicht dat tussen rond en ovaal valt. Dit zou willen zeggen dat het méér ovaal moet gemaakt worden. Een kapsel dat dicht tegen het hoofd ligt opzij, met volheid bovenaan zou een goede manier zijn om dit in evenwicht te brengen en om een echt ovalen gezicht te creëren. Maar wat met de andere gelaatstrekken? Is zijn voorhoofd hoog of breed? Indien dit het geval is, dan moet het kapsel misschien een pony krijgen om het gezicht in harmonie te brengen.
 
Zijn de oren groot of uitstaand? Indien ja, laat dan misschien wat lengte opzij om hen te verbergen of gedeeltelijk te camoufleren. Heeft hij een grote neus? Indien ja, dan heeft het gekozen kapsel misschien een scheiding nodig uit het midden en een gehoekte pony om de symmetrie van het kapsel te breken en te voorkomen dat de neus zo opvalt.
 
Er bestaan veel trucjes om elk gezicht te helpen in harmonie brengen en te flatteren, los van het onevenwicht van de gelaatstrekken of waargenomen uitdagingen. Zoals bij elk individu, moet u schaal en harmonie overwegen. Mannen en vrouwen mogen dan al verschillend zijn, de theorie is dezelfde. Bredere mannen hebben gewoonlijk lichtjes langere, vollere kapsels nodig, maar dat kan een verschil in lengte betekenen van slechts 0,6 tot 1,2 cm.
 
Bespreek goed met uw vriend wat hij van het kapsel verlangt en waar hij rekening mee wil houden wanneer u het kapsel voor hem creëert. Leg hem duidelijk uit wat u van plan bent vooraleer u begint te knippen en wees steeds voorzichtig. Als u het kapsel wat té lang knipt, kan u steeds wat bijknippen, maar knipt u het té kort, dan moet hij afzien tot het haar terug groeit. En ik verzeker je, daar zal hij niet blij om zijn.
 
© Modewijzer.com
Foto: Parilov/Shutterstock