Zonnesnor

Vrouw die haar zonnesnor verbergt
 
Vraag: De laatste 2 jaar krijg ik een zonnesnor in de zomer. Ik gebruik beschermingsfactor 45 en heb ook reeds sommige dure crèmes geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Wat kan ik doen om dit probleem kwijt te raken? Het is erg vervelend.
 
Antwoord: Er zouden een paar oorzaken kunnen zijn voor uw probleem, afhankelijk van wat u juist hebt. U gebruikt de term “zonnesnor”. Dit is een term die kan verwijzen naar twee verschillende zaken.
 
Eerst en vooral kan het een plaats zijn rond de bovenlip die niet zo donker wordt als de rest van het gezicht (die in sommige gevallen zelfs geen enkele kleur krijgt). Het kan ook een plaats zijn tussen neus en bovenlip die veel donkerder wordt dan de rest van het gezicht bij blootstelling aan zon of zonnebank of –hemel.
 
Veel mensen kunnen dit soort problemen ondervinden wanneer ze tijd doorbrengen in de zon. (Het probleem komt ook voor bij diegenen die vaak naar de zonnebank gaan.) Is die zone lichter dan de rest van uw gezicht, dan hebt u misschien een schimmelinfectie op de huid, waardoor lichte vlekken ontstaan op de gebruinde huid.
 
Is uw probleem een donkerder plaats op de huid (vooral wanneer de zone er vlekkerig uitziet, zelfs al is er symmetrie), dan zou u kunnen lijden aan melasma, een aandoening die veroorzaakt wordt door hormonale factoren in het lichaam.
 
U hebt dit probleem misschien ook als resultaat van medicatie, supplementen en behandelingen die uw hormoonevenwicht beïnvloeden of regelen. Om echter de oorzaak juist te bepalen, moet u naar uw dokter om te spreken over uw medicatie of supplementen en hun mogelijke bijwerkingen en eveneens om te bepalen of u een schimmelinfectie hebt in het geval van lichtere zones.
 
Ondertussen kunt u misschien een zelfbruiner gebruiken om het verschil in huidtint te camoufleren.
 
© Modewijzer.com
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
 
©Modewijzer.com