Zonnebanken en zonnebrand

Vrouw op een zonnebank
 
Vraag: Kan ik verbranden onder de zonnebank?
 
Antwoord: Ja. Bruinen onder de zonnebank voorkomt GEEN zonnebrand. Sommige zonnebanken kunnen zelfs schadelijker zijn dan een gelijke hoeveelheid tijd spenderen in de zon.
 
De enige verzachtende factoren zijn het gebruik van zonneproducten met voldoende SPF (zonnefactor) om te voorkomen dat de stralen de huid verbranden en de aanwezigheid van melanine in de huid. Het SPE niveau van een zonneproduct en de hoeveelheid melanine in de huid bepalen hoeveel blootstelling aan zon de huid kan verdragen.
 
Sommige nieuwere modellen van zonnebanken hebben lampen die de UV-straling waaraan u blootgesteld wordt, gaan filteren en matigen, maar er moet nog steeds gezegd worden dat deze toepassingen even schadelijk kunnen zijn als het echte zonlicht, aangezien dezelfde straling wordt opgewekt.
 
De UVA en UVB-stralen van het zonlicht worden gereproduceerd door zonnebanken. En er is een combinatie van de twee nodig om de huid een bruin kleurtje te geven. De UVB-stralen zijn de stralen die voor verbranding zorgen en een te grote blootstelling eraan kan zonnebrand teweegbrengen. De UVA-stralen zijn de stralen die voor veroudering zorgen en die het herstellend vermogen van de huid vernietigen door de huidcellen te beschadigen via het afbreken en verhinderen van opnieuw maken van collageen en elastine in de huid.
 
Sommige mensen beweren dat zonnen goed is voor u, omdat het lichaam zonlicht nodig heeft om vitamine D te creëren. Dit is waar, maar de hoeveelheid zonlicht die het lichaam nodig heeft om al de vitamine D die het kan gebruiken te produceren, is VEEL VEEL minder dan wat zou nodig zijn voor zelfs de meest gevoelige persoon om een kleurtje te krijgen.
 
Bent u op zoek naar een gezond en veilig alternatief voor het zonnebaden met de bedoeling bruin te worden, probeer dan eens een zelfbruiner of ga naar salons en studio’s die u “bruin spuiten” en die tegenwoordig overal ontstaan.
 
© Modewijzer.com
Foto: Didesign021/Shutterstock