Wimpers permanenten

Vrouw met mooie wimpers
 
Vraag: Is het waar dat wimpers kunnen gepermanent worden?
 
Antwoord: Ja. Er bestaat een methode die volgens dezelfde principes werkt als het permanenten van haar. Zoals bij de meeste cosmetische uitvindingen, werd de methode traagjes verspreid over de hele wereld en werd ze ook traagjes populair.
 
In het kort uitgelegd omvat de methode een “rubberen vorm” die langs de oogleden en wimpers vastgemaakt wordt en de wimpers worden dan rond de vorm gedaan met een borstel of ander hulpmiddel en kleefmiddel. Een permanentcrème wordt aangebracht, die werkt een tijdje in en wordt dan geneutraliseerd. De hele behandeling duurt ongeveer een uur en de typische kostprijs is rond de € 45.
 
Zoals bij andere permanentmethodes, kan het permanenten van wimpers wisselende resultaten hebben en succesvolle behandelingen hangen af van de kwaliteit van de gebruikte producten en van de vaardigheid en ervaring van diegene die de behandeling uitvoert. Onervarenheid en ongelukjes kunnen resulteren in dezelfde types problemen als bij traditionele permanenten – namelijk haar dat te veel behandeld werd of verbrand haar – alleen is het zo dat u hier te maken hebt met haartjes die zich rond de erg gevoelige oogzone bevinden.
 
Sommige staten in de VS hebben het permanenten van wimpers als onveilig bestempeld. De FDA (Food and Drug Administration – een organisatie die de meeste verbruiksgoederen die op de markt zijn, regelt) is niet verplicht om cosmetische producten goed te keuren, maar als het product gevaarlijk geacht wordt voor het publiek, dan kan de FDA vragen dat het product uit de rekken genomen wordt.
 
Zoals bij elke chemische behandeling, moet u zorgen voor een test om allergische of overgevoelige reacties uit te sluiten. En wees u bewust van het feit dat u zult te maken hebben met alle typische nadelen van permanenten – zoals de geur – en dat u rekening zult moeten houden met op zijn minst wat irritatie, zowel tijdens als na de behandeling.
 
© Modewijzer.com
Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden