Afgeknipte wenkbrauwen

Vrouw die haar wenkbrauwen aan het bijknippen is
 
Vraag: Ooit had ik mooie, dikke en nauwkeurige zwarte wenkbrauwen, maar ik knipte die twee keer af en gebruikte daarna een oogpotlood. Ik heb daar spijt van.
 
Het is nu ongeveer 4 jaar gelden dat ik gestopt ben met ze totaal af te knippen. Ik merk dat ze sindsdien nooit meer zo vol en zo dik zijn. Wat moet ik doen om mijn wenkbrauwen opnieuw mooi te maken?

 
Antwoord: Wel, eerst en vooral wil ik zeggen dat u die wenkbrauwen nooit nog helemaal mag afknippen. Dit lijkt wellicht duidelijk, maar er zijn talloze fabeltjes die beweren dat het afscheren van lichaamshaar ervoor zorgt dat dat haar voller en dikker terug groeit. Dit is echter volledig onwaar.
 
Gemiddeld groeit lichaamshaar een goede cm per maand, maar dit is niet noodzakelijk zo op alle plaatsen. Alhoewel, na vier jaar zouden de wenkbrauwen zo ongeveer hun eindresultaat moeten bereikt hebben.
 
Aangezien u niet beschrijft hoe uw wenkbrauwen er op dit moment uitzien, kan ik niets specifieks zeggen, maar hieronder vindt u wat standaardtips voor betere wenkbrauwen.
 
• Gebruik zuivere mascaragel of stylinggel en een klein borsteltje om de bestaande wenkbrauwen op te maken in de gewenste richting.
 
• Gebruik een wenkbrauwpotlood dat wat lichter van tint is dan uw natuurlijke wenkbrauwkleur om de dunne zones “op te vullen”. De wenkbrauwen zouden dikker moeten zijn naar de neus toe en in een hoek omhoog gaan naar het midden van het oog en dan opnieuw naar beneden buigen richting buitenkant van het oog. Gebruik korte overlappende lijntjes om een meer natuurlijk voorkomen te creëren in plaats van een stevig en krachtig “getekende” wenkbrauw.
 
• Gebruik een vingertop of mengborsteltje om lichtjes de potloodlijnen van de wenkbrauw te verzachten.
 
© Modewijzer.com
Foto: Vladimir Gjorgiev/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden