Donkere wallen onder de ogen

Ogen met wallen eronder
 
Vraag: Ik heb donkere wallen onder de ogen. Hoe raak ik die kwijt?
 
Antwoord: De makkelijkste methode is camouflage. U kunt het voorkomen van donkere cirkels onder de ogen minimaliseren door het gebruik van een camouflagestift onder uw make-upbasis. Dit product moet een tint lichter zijn dan uw gewoonlijke foundation en u moet er zuinig mee omspringen.
 
Alhoewel, om de donkere plekken te behandelen moet u een licht vochtinbrengend product voor onder de ogen gebruiken. Probeer er één te vinden met als ingrediënten alphahydroxyzuren, collageen, elastine en vitamine E. De producten op basis van alphahydroxy zijn speciaal bedoeld voor de rijpere huid aangezien ze dode huidcellen helpen ontbinden, wat toelaat dat voedende stoffen in de huid kunnen dringen.
 
U kunt ook verkoelende pakjes gebruiken om elke opgeblazen vorm te helpen minimaliseren en de bloedstroom te stimuleren naar de donkere zones.
 
Als uw problemen chronisch worden en hardnekkig toenemen, dan gaat u best naar een dermatoloog voor agressievere opties. Verhelderende crèmes, chemische peeling en laserbehandelingen zijn allemaal mogelijke corrigerende processen die moeten uitgevoerd en/of gecontroleerd worden door een gekwalificeerd persoon.
 
© Modewijzer.com
Foto: Sruilk/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden