Haar voller doen lijken

Vrouw met lang haar bij de kapster
 
Vraag: Ik heb lang haar en het lijkt of mijn haar er steeds dunner begint uit te zien. Hoe komt dit en hoe maak ik mijn haar voller? Ik wil wel wat laagjes in mijn lange haar laten knippen, maar ik ben bang dat ik er zal uitzien alsof ik géén haar heb. Ik apprecieer uw advies.
 
Antwoord: Wel, eerst zou u moeten zeker zijn dat hetgeen u voor hebt wel degelijk uitdunnen van haar is en geen afbreken. Als u geen tekenen ziet van breuk, wat zou een bevestiging zijn dat het om uitdunnen gaat, dan spreekt u best eens met uw dokter om er zeker van te zijn dat u niet lijdt aan een aandoening als alopecia areata of androgenetische alopecia.
 
De waarschijnlijkheid dat u lijdt aan zo’n aandoening is klein en het is vermoedelijk zo dat uw haar uitdunt naarmate u ouder wordt volgens een genetische bepaling. Bekijk eens andere vrouwen in uw familie en kijk of zij ook te kampen hebben met uitdunnend haar. Als dit zo is, dan hebt u een goede basis om te begrijpen hoe het komt dat u haar verliest en als dit niet zo is, dan hebt u een logische reden om naar een dokter te stappen.
 
Ondertussen probeert u best een conditioner die voor body zorgt om meer volume te krijgen of probeert u uw haar te drogen met voorovergebogen hoofd. Als dat voor u niet praktisch is, dan kunt u een gelijkaardig effect bekomen door het haar op te houden weg van het hoofd en door eerst de hoofdhuidzones te drogen.
 
Wees niet bang om laagjes aan te brengen in uw haar. In veel gevallen kunnen lagen helpen om het aanwezige volume in uw haar te verspreiden en zullen ze het haar voller en dikker maken. Dit is in het bijzonder zo wanneer u kiest voor een kapsel met krullen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Kzenon/Shutterstock