Vingernagelprobleem

Lelijke vingernagel
 
Vraag: Ik heb een vraagje in verband met mijn afschuwelijke vingernagels, ze splijten, brokkelen af en vertonen rimpels, in feite zijn ze vreselijk. Ik ben het kotsbeu om naar antwoorden te zoeken.
 
Mijn nagels waren vroegen mijn beste kenmerk – lang en stevig – en ik mis ze. Ik eet gevarieerde voeding en heb reeds elk drankje en elke lotion en vitamine uitgeprobeerd, maar zonder succes. Ik denk dat mijn nagels te slap zijn om kunstnagels aan te bevestigen. Help me alstublieft!

 
Antwoord: Ik moet u eerst een vraagje stellen: terwijl uw vingernagels het probleem vormen waar u het over hebt, zou ik eens willen weten hoe het zit met uw teennagels. Hebt u gelijkaardige problemen ermee? Als u enkel problemen ondervindt met uw vingernagels en niet met uw teennagels, dan is het probleem te wijten aan de omgeving. Met andere woorden, u stelt uw handen dan bloot aan iets wat uw nagels beschadigt.
 
Het belangrijkste is om te ontdekken wie de boosdoener is en die uit de weg te ruimen. Als uw teennagels ook in lamentabele toestand zijn, dan zou u best naar een dokter gaan om het probleem te bespreken, want het zou dan wel eens kunnen het symptoom zijn van een aandoening die ernstiger is.
 
Bovendien vermeldt u dat u rimpels hebt in uw nagels. Als deze plooien verticaal zijn (dus in dezelfde richting lopen als uw vingers), dan is dit normaal en heeft het gewoon te maken met genetische aanleg. Horizontale plooien echter (die van de éne zijkant naar de andere zijkant van de nagel lopen) zijn gewoonlijk een teken van problemen die mogelijk ernstiger zijn en zouden zo vlug mogelijk aan een dokter moeten getoond worden.
 
Als u geen mogelijke externe oorzaak kunt identificeren voor de nagels (op voorwaarde dat uw probleem zich dus enkel voordoet bij uw vingernagels), dan moet u hoe dan ook naar uw dokter om er zeker van te zijn dat er niets ernstigers aan de hand is.
 
Spreek ook eens met uw familie over hun nagels. Het zou kunnen dat uw familie traditioneel slappere, problematische nagels heeft. Probeer ook eens gewoonweg uw nagels goed te conditionen. De lotions met keratine die tegenwoordig op de markt zijn, zijn vaak goede producten.
 
Als u bevestigt dat er geen medisch probleem is, dan kan ik u aanbevelen om naar een salon te stappen om uw nagels te laten “inpakken”. Deze methode houdt in dat de nagels bedekt worden met een dun laagje zijdeweefsel of speciaal papier dat op het oppervlak van de nagels gekleefd wordt. Dit geeft de nagel wat extra sterkte, zonder de omvang van kunstnagels te hebben.
 
© Modewijzer.com
Foto: Elena Yakusheva/Shutterstock