Vettige T-zone

De T-zone van het gezicht
 
Vraag: Wat doet u wanneer uw huid vettig is in de T-zone (voorhoofd, neus, kin) en wanneer u bij het gebruik van poeder constateert dat alles koekerig wordt?
 
Antwoord: Het probleem dat u beschrijft (samenklonteren van poeder) is een resultaat van de vettigheid van uw T-zone en de rest van uw gezichtshuid.
 
De oplossing is het gebruik van een reinigend product en een olievrije moisturizer vooraleer u uw make-up aanbrengt, zodat u begint met een gladde, gelijkmatige basis om uw look te creŽren.
 
Een goed reinigingsproduct zal het teveel aan oliŽn en vuil verwijderen en zal het vetgehalte van uw huid helpen in evenwicht brengen. De olievrije moisturizer zal dan uw huid glad maken en zo kan u uw make-up goed verdelen.
 
Het is ook belangrijk om de juiste make-up voor uw huidtype te gebruiken. Zoek naar foundation crŤmes en vloeibare producten die bestemd zijn voor de vettige huid. De meeste van deze producten veroorzaken geen mee-eters en zullen verstopte poriŽn en vlekvorming helpen voorkomen. Gebruikt u toch poeder, gebruik die dan met mate en alleen indien nodig om de foundation te fixeren en glans onder controle te houden.
 
Hebt u in de loop van de dag toch opnieuw poeder nodig om glans te controleren, gebruik dan een kwalitatief gezichtsdoekje om op die plaats te deppen vooraleer u poeder gebruikt. Het deppen zal het teveel aan olie op de huid absorberen en zal voorkomen dat de poeder zal koekerig worden. Zorg er dus voor dat het gezichtsdoekje wel degelijk van goede kwaliteit is, wat betekent dat het geen weefsel op de huid achterlaat.
 
© Modewijzer.com
Foto: Liewluck/Shutterstock
 
©Modewijzer.com