Vettig gezicht

Vrouw met een vettig gezicht
 
Vraag: Mijn gezicht is constant vettig. Hoe krijg ik dit onder controle?
 
Antwoord: Overproductie van olie is een veel voorkomend probleem voor veel mensen en u kunt bepaalde zaken doen om dit probleem aan te pakken.
 
Voor de vrouwen die make-up dragen, bestaan er oliebestrijdende foundations en cosmetische formules die het teveel aan olie helpen absorberen, terwijl ze de porin van de huid niet verstoppen en geen puistjes veroorzaken.
 
Vrouwen die geen make-up dragen (of vrouwen die op die dag geen make-up dragen) kunnen gezichtsreinigende doekjes kopen die salicylzuur bevatten. Dat helpt om de porin te reinigen en vuil en teveel aan olie te verwijderen. Het helpt ook om de bloedsomloop te stimuleren. Een paar merken die zon doekjes produceren zijn Stridex en Biore.
 
Als u vindt dat de salicylzuurformule in de doekjes t sterk is voor uw huid (vooral bij veelvuldig gebruik), dan kunt u ook toverhazelaar gebruiken op een katoenen doekje. Toverhazelaar is een milder, natuurlijker alternatief voor de hardere producten.
 
U kunt ook gezichtsmassage toepassen om de bloedsomloop in de gezichtshuid te stimuleren. Dit zal helpen om de olieproductie door de talgklieren te regelen en kan de overproductie van olie helpen vertragen. Licht duwen met de vingers in een cirkelvormige beweging is gewoonlijk voldoende om de bloedsomloop te stimuleren.
 
© Modewijzer.com
Foto: Vladimir Gjorgiev/Shutterstock
 
Mr vragen en antwoorden