Verjongingsbehandeling met laserlicht

Vrouw tijdens een behandeling met laser
 
Vraag: Wat is laserlichtverjonging? Kan dat ervoor zorgen dat ik er jonger uitzie?
 
Antwoord: Laserlichtverjonging is een behandeling waarbij een speciaal ontworpen medische laser gebruikt wordt om de huidcellen te verzachten en/of te verwijderen. Dit heeft als effect dat de tekenen van veroudering (zoals rimpels en huidverkleuringen) verminderen en dat verschillende vormen van huidbeschadiging behandeld worden. Ook kunnen sommige littekenweefsels (zoals die veroorzaakt door acne) verwijderd worden.
 
De term “laser” staat voor “Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation”. Een laser werkt via productie van intense stralen van helder licht die geconcentreerd zijn in één richting. De meeste lasers gebruikt voor huidverjonging worden bestuurd via met de hand bediende instrumenten die lichtstoten uitzenden in tegenstelling tot continue stralen. Deze instrumenten laten de dermatoloog toe om de diepte en de plaats van de getroffen huidzone te controleren, wat hem toelaat om zowel diepere problemen als delicate gezichtszones zoals de weefsels rond de ogen te behandelen.
 
De laserverjongingsbehandelingen gebruiken één of twee types laser: ablatieve en niet-ablatieve. Ablatieve lasers vernietigen de bovenste lagen huidcellen en stimuleren de productie van collageen in de lagere lagen huidcellen. Zo krijgt u een huidoppervlak dat er meer gevuld en jonger uitziet wanneer de huid genezen is.
 
Niet-ablatieve lasers zijn populairder omdat ze vaak weinig of zelfs geen genezingstijd vergen. De non-ablatieve lasers vernietigen de oppervlakkige huidlagen niet en behandelen wel de lagen eronder. Eén populair type van non-ablatieve laser gebruikt infrarood licht dat binnendringt in de huid en de collageenproductie stimuleert en samentrekking en aanspanning van de huid teweegbrengt.
 
Omdat deze lasers minder intens werken, vragen ze minder genezingstijd, maar zijn er ook meerdere sessies nodig. Het kan verschillende weken duren na de laatste sessie vooraleer u optimale resultaten ziet.
 
Hieronder vindt u wat aandoeningen die kunnen behandeld worden met laserverjonging en ook enkele algemene voordelen van deze behandelingsmethode.
 
Behandelbare aandoeningen:
 
• Fijne lijntjes en rimpels op het gezicht, vooral op de bovenlip, wangen en het voorhoofd verbeteren
 
• Huid van het ooglid gladder en strakker maken
 
• Kraaienpootjes rond de ogen verbeteren
 
• Lachrimpels en fronslijnen verzachten
 
• Bruine spikkels en vlekkerige huidkleur verwijderen
 
• Littekens verbeteren en plat maken
 
• Verticale liprimpels herstellen
 
Algemene voordelen:
 
• Verbeterde behandelingsresultaten
 
• Relatief bloedloze chirurgie
 
• Precies gecontroleerde chirurgie
 
• Een toevoeging of alternatief voor andere huidverjongingsmethodes
 
• Veilige, betrouwbare en doeltreffende poliklinische ééndagschirurgie
 
© Modewijzer.com
Foto: Evgeniy Kalinovskiy/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden