Hoe suède reinigen

Bruin suede laarsje
 
Vraag: Is suède wasbaar? Indien niet, hoe kan suède dan gereinigd worden?
 
Antwoord: Over het algemeen is suède NIET wasbaar. Suède – een product van dierenhuid – zal alleen maar beschadigd raken wanneer het nat is. Zoals met elk lederproduct, hebt u passende producten nodig om de kledij op de geschikte manier te verzorgen.
 
Er bestaan speciale producten om suède te reinigen en eveneens conditioners om het materiaal soepel te houden. Er bestaan ook producten om de kledij waterafstotend te maken. U kunt deze producten gewoonlijk kopen in de meeste supermarkten, warenhuizen en schoenherstelzaken.
 
Lees goed de verzorgingsinstructies op de kledij in kwestie en volg zorgvuldig de richtlijnen van het product dat u gebruikt. Sommige suèdeproducten werden behandeld om het materiaal vlekafstotend te maken. In dat geval hebt u misschien speciale producten nodig; volg dan het kledinglabel wanneer de instructies de informatie van het reinigingsproduct tegenspreken.
 
Er bestaan echter ook synthetische “wasbare suède” stoffen, die u in de machine mag wassen en gewoonlijk druipnat kan laten drogen of zelfs in de droogkast mag stoppen op een zachte cyclus. Deze kledingstukken bieden de look van suède, maar kosten minder en zijn makkelijker te verzorgen.
 
©Modewijzer.com