Ontharen van borst en rug bij de man

Ontharen van de borst bij een man
 
Vraag: Welke methode past een man best toe om zijn borst- en rughaar te verwijderen?
 
Antwoord: Wanneer u deze vraag stelt aan twintig verschillende mensen, dan krijgt u evenveel verschillende antwoorden. Er zijn echter drie hoofdmanieren om te ontharen: scheren, waxen en epileren. Elk van deze methodes heeft zijn voor- en nadelen.
 
Scheren is algemeen de snelste ontharingsmethode en de minst pijnlijke in de praktijk. U hebt ook veel controle over de hoeveelheid haar die u wenst te verwijderen. De meeste mannen vinden het nuttig om de haartjes eerst tot stoppels te knippen vooraleer ze aan het scheren slaan. En er zijn mannen die hun haar liever afknippen dan scheren en zo dus de haargroei “onder controle houden” en zich toch niet volledig hoeven te ontbloten.
 
Het nadeel van scheren is dat het kan resulteren in ingegroeide haartjes (ingroeiers). De beste manier om dit te voorkomen is het scheren van de haartjes in de richting waarin ze groeien. U zult misschien verschillende keren moeten scheren om tot gladde resultaten te komen, maar zolang u lotion of scheergel gebruikt, kan dit geen kwaad.
 
Waxen of harsen geeft een langduriger resultaat (gewoonlijk een paar weken gladheid, terwijl dit bij scheren maar een paar dagen is), maar het is pijnlijker, aangezien de haartjes gewoonlijk massaal uit de huid verwijderd worden met behulp van hars. Het voordeel is dan weer dat er minder ingroeiers zijn en dat de resultaten soms veel langer kunnen duren dan verwacht.
 
Het nadeel is ook dat de methode vaak veel tijd vergt en voor een nogal vuile boel kan zorgen.
 
Epileren is algemeen ook pijnloos en de kans op ingroeiers is veel kleiner, maar deze methode is vaak minder doeltreffend bij het ruwere lichaamshaar van borst en rug. Mannen die een huid hebben die gevoeliger is, durven ook nogal eens klagen over huidverbranding en –irritatie.
 
Bij het epileren wordt een crème aangebracht op de plaatsen waar de haartjes moeten worden verwijderd. De crème is gemaakt om de haartjes op te lossen en dan worden ze weggeveegd met een vochtige doek of spons. Een tip: gebruik deze crème niet na het baden of douchen, want dan zijn de huidporiën open.
 
Mannen tenslotte die op zoek zijn naar permanente ontharing kunnen het met hun dermatoloog hebben over laserontharing. Deze methode werkt het best bij mensen met bleke huid en donker lichaamshaar. De methode kan pijnlijk en duur zijn en vaak zijn er meerdere behandelingen nodig vooraleer permanente resultaten worden bekomen. Maar zelfs dan is het zo dat veel mannen deze methode verkiezen, omdat ze dan niet hun hele leven lang moeten vervallen in rituelen.
 
De beste ontharingsmethode voor de borst en rug van de man is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Kies wat het beste aansluit bij uw noden.
 
© Modewijzer.com
Foto: Olena Yakobchuk/Shutterstock