Kapsel voor een rond gezicht

Kapsel voor een rond gezicht
 
Vraag: Tot mijn ontzetting lijd ik nogal aan overgewicht. Ik zou een kapsel willen dat bij mijn erg ronde gezicht past, ik heb ook geen nek en natuurlijk wel een dubbele kin.
 
Nu komt mijn haar tot net op de schouders; het is tamelijk kort. Ik zou een permanent willen voor het gemak, maar ik wil er niet uitzien als een vette poedel. Wat raadt u aan?

 
Antwoord: Wel, jammer genoeg kan ik u geen specifieke raad geven voor een kapsel als ik alleen maar een beschrijving krijg en u niet in het echt kan zien. Ik kan u echter wel duidelijk maken wat de basisideeŽn zijn om een kapsel te kiezen dat past bij een rond gezicht. U moet er steeds aan denken dat de bedoeling bij het kiezen van een kapsel is dat u probeert een ovalen gezicht te creŽren.
 
Wanneer het gezicht nog niet ovaal van vorm is, dan voegen we stijlelementen toe die de tekortkomingen compenseren of die de buitensporigheden camoufleren. In het geval van een rond gezicht, wordt de ovalen vorm gecreŽerd door volume (of hoogte) toe te voegen bovenaan het kapsel en door verticale lijnen te gebruiken om het gezicht langer te maken.
 
Uw idee van een permanent is niet noodzakelijk een slecht idee, maar ik zou aanraden om iets zoals ďwortelliftĒpermanent of grote krul bodywave te gebruiken om wat volume aan het haar te geven en te gaan voor een gelaagd kapsel dat volume heeft bovenaan het hoofd, maar plat ligt opzij om die verticale lijn te creŽren en het volume aan de zijkanten van het gezicht te verminderen.
 
U kunt uw haar zelfs langer laten, zolang u maar het volume opzij onder controle houdt om het verder verbreden van het gezicht te voorkomen.
 
Ik wens u het allerbeste.
 
© Modewijzer.com
Foto: Krakenimages/Shutterstock