Rimpels rond de ogen

Oog met rimpels er rond
 
Vraag: Ik begin rimpels te krijgen rond mijn ogen. Wat kan ik doen?
 
Antwoord: Naarmate we verouderen, verliest onze huid collageen en elastine, zaken die onze huid haar textuur en veerkracht geven. Verder produceert de huid minder van deze elementen wanneer we verouderen, wat traagjes resulteert in de ontwikkeling van rimpels en wat de bekwaamheid van de huid om zichzelf te helen en te repareren kan vertragen.
 
De beste en minst ingrijpende manier om de vorming van rimpels te behandelen is eerst en vooral vocht in te brengen in de huid. Moisturizers zullen de huid hydrateren en de rimpels doen uitzetten om hen miniem te doen lijken.
 
U kunt ook veel nieuwe producten vinden die bedoeld zijn om de vorming van collageen en elastine te bevorderen. Dit zal helpen om de look van fijne lijntjes en rimpels verder te helpen reduceren en het zal de huid helpen om zichzelf te herstellen tot een jeugdiger voorkomen.
 
Er bestaan ook behandelingen die kunnen uitgevoerd worden door uw dermatoloog – zoals chemische peeling en lasertherapie – die de oudere, bovenste huidlagen vernietigen en verwijderen om de nieuwere huid eronder bloot te leggen.
 
Deze methodes zijn gewoonlijk duurder (vooral in het geval van lasertherapie) en kunnen ongemakkelijk zijn, aangezien zuren en laserlicht gebruikt worden om de bovenste huidlagen weg te branden.
 
Méér vragen en antwoorden