Mee-eters en puistjes

Voorhoofd met een puistje
 
Vraag: Hoe hou ik mijn gezicht vrij van mee-eters en puistjes?
 
Antwoord: Wel, mee-eters zijn verstopte poriŽn in de huid die kunnen ontsteken en besmetten, met puistjes als resultaat. De vetklieren van de huid raken verstopt door vuil en het eigen talg van de klieren en moeten gewoonlijk gereinigd worden om de vorming van puistjes te voorkomen.
 
Eťn van de makkelijkste methodes om mee-eters te verwijderen is het gebruik van een hete doek om de poriŽn op uw gezicht te stomen en daarna het mild reinigen van deze zone. Spoel het product uit met warm water en gebruik daarna opnieuw een hete doek. Gebruik een mild product om overblijfselen van olie en/of reiniger van de huid te verwijderen en om de poriŽn opnieuw te doen dichttrekken.
 
De hete doek zal helpen om de poriŽn te openen en zo kan het reinigingsmiddel dieper binnendringen en doeltreffender werken. U kunt misschien ook ťťn van de zelfwarmende gezichtsmaskers proberen die nu op de markt zijn. Daarmee gaan de poriŽn eveneens open en wordt de huid dieper gereinigd.
 
Vlekken kunnen behandeld worden met behulp van ťťn van de bestaande preparaten. Zoek naar crŤmes en gels die salicylzuur, benzoylperoxide of retinoic zuur bevatten. Zo worden vlekken lichter en hebt u betere controle over de olieniveaus in de huid, wat nieuwe puistjes voorkomt.
 
Mťťr vragen en antwoorden