Modieuze pony

Bob kapsel met een pony
 
Vraag: Is een pony modieus voor meisjes tussen 15 en 18 jaar?
 
Antwoord: Zoals vele andere elementen van haarstyling, evolueert een pony net als de rest van het haar in de loop der jaren. Sommige looks en kapsels zullen opnieuw opduiken in verschillende regio’s, hoewel gewoonlijk wel met wat nieuwe elementen erin.
 
Een voorbeeld: de gevederde “vleugels” en “terugvlieg” looks uit de midden tot eind jaren 70, waren opnieuw in de mode in de late jaren 80 met korte pony. Daarna, in de jaren 90, werd de pony heel wat langer toen de kapsels glad en met het scheermes geknipt werden.
 
Vandaag de dag zien we de pony in heel wat uiteenlopende vormen. Er is de lange, opzij vallende pony, de gebogen pony met textuur en ook de korte en piekerige pony.
 
Het is belangrijk om te overwegen of u een pony nodig hebt of niet. Als uw voorhoofd uitzonderlijk hoog is of breed, dan zou u moeten kiezen voor een pony die het evenwicht in uw gezicht helpt te herstellen. Hebt u een grote, vooruitstekende neus, dan zal een korte, asymmetrische of opzij vallende pony die neus minder doen opvallen.
 
Hebt u geen opvallende gelaatstrekken en hebt u een ovalen gezicht, dan is het dragen van een pony louter een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wilt u er één of niet? Kies er wél één die uw gezicht of gelaatstrekken niet te veel balanceert.
 
© Modewijzer.com
Foto: Kvitka Fabian/Shutterstock