Donkere pigmentvlekken lichter maken

Huid met pigmentvlekken
 
Vraag: Ik heb erg donkere pigmentvlekken onder mijn dijen en oksel. Ik wrijf dagelijks tijdens het baden over de plek en heb ook al vele crèmes en zalfjes geprobeerd. Ik heb een huid die tarwekleurig is. Wat moet ik doen? Ik heb dit al jaren. Help me alstublieft.
 
Antwoord: Deze plaatsen met donkere pigmentatie zijn vaak genetisch bepaald en kunnen het resultaat zijn van stimulering van de huid veroorzaakt door wrijving. Hoe lelijk zo’n vlekken ook mogen lijken, ze zijn gelukkig ongevaarlijk en vormen een puur esthetisch probleem.
 
U kunt het best een dermatoloog opzoeken om mogelijke behandelingen te weten te komen voor het verhelderen van deze zones. Er zijn ontelbare crèmes, oliën, lotions, zalfjes enz… die zonder voorschrift te verkrijgen zijn en die beweren te zorgen voor een uitzonderlijke verheldering van de huid.
 
U moet echter in gedachten houden dat niet alle beloftes nageleefd worden en dat veel van de producten die wél “werken”, dat enkel doen onder specifieke voorwaarden. Uw dokter kan u méér informatie geven over behandelingen die echt doeltreffend zijn en hij is ook de persoon die het best geplaatst is om u te zeggen welke resultaten u kunt verwachten.
 
© Modewijzer.com
Foto: Srisakorn Wonglakorn/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden