Piepende schoenen

Lederen schoen
 
Vraag: Ik heb een paar lederen schoenen die piepen. Hoe kan ik dit piepende geluid doen stoppen?
 
Antwoord: Ik deed wat opzoekwerk en hieronder vindt u de resultaten ervan.
 
De meerderheid van de problemen met kwaliteitslederen schoenen die piepen en kraken, wordt veroorzaakt door wrijving in de zolen of door losse hielen. Er werden een aantal makkelijke tips gesuggereerd om dit probleem op te lossen.
 
Probeer eerst en vooral eens om babypoeder of talk onder de binnenzool van de schoen te doen. Dit werkt in de meeste gevallen. Wanneer het probleem hiermee niet opgelost is, kunt u wat vaseline gebruiken onder de binnenzool dichtbij de rand van de schoen.
 
Als het piepen lijkt te komen van bij de hiel, doe dan de binnenzool eens uit en bekijk de nageltjes die de zool aan de hiel vastmaken. U kunt een hamer en schroevendraaier gebruiken om de nageltjes verder in de hiel te kloppen en het geheel vaster te zetten.
 
Dit zijn zaken die u zelf kunt doen met weinig of geen kosten. Wanneer het probleem hiermee echter nog steeds niet opgelost is, dan moet u naar een schoenhersteller en het probleem bespreken met de schoenlapper. Het is mogelijk dat het leder wrijft op een plaats waar u met poeder niet bij kunt. In de winkel zouden ze moeten lederconditioner hebben, waarmee het leder kan verzacht worden, zodat het piepen stopt.
 
Als ook dit nog geen oplossing is, dan ben ik er zeker van dat de schoenlapper advies kan geven of het probleem kan oplossen.
 
©Modewijzer.com