Permanenten en haarbeschadiging

Een permanent zetten
 
Vraag: Hallo, mijn vraag is: zal een permanent mijn haar ernstig beschadigen en indien ja, hoeveel dan wel en zal mijn haar vanzelf herstellen? En nog iets: bestaat er maar ťťn soort permanent of zijn er meerdere soorten?
 
Antwoord: De chemicaliŽn die gebruikt worden in permanenten werken door het doen rechtstaan van de cuticula (schubbenlaag) van het haar, het binnendringen in de haarschacht en het afbreken en daarna terug herstellen van de chemische bindstoffen van het haar om krullen te creŽren volgens het formaat van het gebruikte materiaal.
 
Deze methode brengt inderdaad schade toe aan het haar, alhoewel deze schade minimaal is wanneer de permanent goed uitgevoerd wordt. Het is omwille van de schade aangebracht aan het haar, dat de verzorging achteraf zo belangrijk is.
 
Het zorgvuldig conditionen en de tijd zelf zullen sommige haarbeschadiging helpen herstellen. Het is belangrijk om te weten dat er een groot aantal permanente waveformules beschikbaar zijn voor alle haartypes. Het kiezen van de juiste formule kan een groot verschil maken voor hoe uw haar zal reageren en in welke conditie het achteraf zal zijn.
 
© Modewijzer.com
Foto: Amam ka/Shutterstock