Paardenstaart en haarbeschadiging

Vrouw met haar haren in een paardenstaart
 
Vraag: Ik moet voor het werk mijn haar de hele tijd in een paardenstaart dragen. Kunt u me een goede shampoo en conditioner aanraden die mijn haar zullen helpen beschermen tegen beschadiging en die het reeds beschadigde haar zullen helpen herstellen?
 
Antwoord: Ik heb een aantal klanten (en familieleden) met lang haar die zowat in dezelfde positie verkeren als u wat betreft een verplicht kapsel voor het werk. Ik raad aan om te zoeken naar een shampoo en conditioner die zorgen voor “glad en zacht” haar. Er zijn een aantal merken die deze producten maken en het staat u vrij om een merk te kiezen waar u zich goed bij voelt.
 
Bovendien raad ik aan om een leave-in conditioner en een gladmakend/antikroesserum te gebruiken op handdoekdroog haar om het haar zijdezacht te houden en minder kans te hebben op haarbreuk door de wrijving tegen zichzelf wanneer u het in een paardenstaart doet.
 
Als u wilt haarbeschadiging voorkomen, dan richt u uw aandacht best op de paardenstaart. Borstel het haar zorgvuldig en voorzichtig naar achter en verzamel het in de nek/basis van de schedelzone. Trek het haar niet strak in de paardenstaart, want dit kan het haar vooraan onder spanning zetten en dit laat ook het volume van het haargewicht rusten op die haren die het verst verwijderd zijn van het punt waar de haren samenkomen.
 
De bedoeling is om het haar los genoeg samen te nemen zodat het niet méér dan zijn eigen gewicht moet dragen. Dit vergt misschien wat oefening, maar op de duur kunt u een paardenstaart maken die er glad en zacht uitziet, maar die uw haar op geen enkele manier onder spanning zet.
 
© Modewijzer.com
Foto: Shutterstock