Ovalen gezicht en fijne gelaatstrekken

Meisje dat haar haar aan het drogen is
 
Vraag: Ik ben een tienermeisje en wil wat advies, zodat ik een kapsel kan kiezen dat origineel is en bij mijn persoonlijkheid past. Ik zou mijn gezicht als ovaal classificeren. Mijn gelaatstrekken zijn tamelijk fijn – vooral mijn mond – en dat haat ik. Mijn haar is van nature steil en ik verkies lange tot halflange kapsels.
 
Ik wil dat de aandacht op mijn ogen, jukbeenderen of neus gericht is, maar zeker niet op mijn mond. Hoe kan ik deze gelaatstrekken benadrukken en de aandacht wegleiden van mijn kleine mond? Zou een pony geschikt zijn voor mij? Ik heb wat suggesties/advies nodig.

 
Antwoord: Zoals ik reeds uitgelegd heb aan anderen die advies vroegen, zou ik uw haar, hoofd en gezicht eerst moeten zien vooraleer ik specifiek kapseladvies kan geven. Ik kan u echter wel enkele basisrichtlijnen geven in verband met kapselkeuzes, wat hopelijk een start voor u kan betekenen.
 
Als uw gezicht echt ovaal is, dan hebt u geluk. De meeste kapsels zullen dan namelijk bij u passen. Zolang uw gelaatstrekken in evenwicht geplaatst zijn, is het feit dat ze klein en fijn zijn geen al te groot probleem.
 
De aandacht vestigen op specifieke gelaatstrekken en zones kunt u doen door haarlengtes te laten stoppen in de omtrek van de gelaatstrek in kwestie. Erg korte kapsels hebben de neiging om de ogen te doen uitkomen, terwijl veel bobkapsels de mond accentueren.
 
In uw geval zou een kapsel met een gelaagde pony ideaal zijn om uw ogen, jukbeenderen en neus te beklemtonen, op voorwaarde dat u de laagjes kort genoeg houdt om geen aandacht naar de mond te doen gaan.
 
In uw geval zou het best goed zijn om te kiezen voor een kapsel met veel laagjes boven elkaar of één met omkaderingslaagjes, om te zorgen voor verschillende aandachtspunten op uw gezicht. Vermijd kapsels op één lengte en kapsels met zwaar gegradeerde laagjes.
 
© Modewijzer.com
Foto: Siamionau Pavel/Shutterstock