Oranje gebruinde huid

Zonnebrandolie
 
Vraag: Waarom wordt mijn huid oranje wanneer ik naar Mexico reis, terwijl ze donkerder is wanneer ik naar Hawaï ga? Ik ga binnenkort opnieuw naar Mexico reizen en zou een goudbruine tint willen en niet een oranje huid zoals gewoonlijk. Suggesties voor mij?
 
Antwoord: Ik zou denken dat het een kwestie is van nabijheid van de evenaar en van directere blootstelling aan de zon in een streek die dichter bij de evenaar ligt.
 
Ik zeg dit omdat – wanneer zonnebanken populair werden – veel mensen vonden ze onder de zonnebank een meer “oranje” huid hadden dan door de zon in nabijheid van water. Dit kwam door de hogere intensiteit van de UV-straling waaraan ze blootgesteld waren. Ja, u zou in een fractie van tijd kunnen bruin worden, maar dan zou u ook blootgesteld zijn aan een veel hoger niveau van UV-straling.
 
Mijn beste raad (los van “doe dit niet”) zou zijn om ervoor te zorgen dat u een beschermingsfactor gebruikt om de hoeveelheid en de relatieve intensiteit van de UV-straling waaraan u blootgesteld bent, te regelen. Als u makkelijk bruint, probeer dan een zonneproduct met een relatief lage beschermingsfactor (10-15), wat zou moeten helpen om de intensiteit van de UV-blootstelling te matigen en het gewenste bruine tintje te krijgen, zonder er uit te zien als een overrijpe citrusvrucht.
 
Ik zou nog maar eens iedereen willen waarschuwen die van plan is om zich aan UV-straling bloot te stellen om een bruin kleurtje te krijgen: wees ALSTUBLIEFT voorzichtig. Huidkankers die te maken hebben met zonnen komen steeds vaker voor en zonnebaden speelt hierbij een belangrijke rol. Wees op uw hoede voor om het even welke moedervlek of andere vlek op uw huid en ga jaarlijks naar uw dermatoloog om er zeker van te zijn dat niets wijst op kanker.
 
Terwijl sommige huidkankers makkelijk te behandelen zijn wanneer ze vroeg ontdekt worden, kunnen anderen fataal zijn tenzij ze in een vroeg stadium opgespoord worden.
 
© Modewijzer.com
Foto: Savanevich Viktar/Shutterstock