Opstaande kraag

Blouse met opstaande kraag
 
Vraag: Is het OK voor een meisje om polo's of blouses te dragen met opstaande kraag?
 
Antwoord: Natuurlijk is dit OK. De manier waarop u een polo of een bloesje draagt is puur een kwestie van persoonlijke smaak.
 
Natuurlijk moet u kijken naar het effect dat zo’n look heeft op u. Als u een korte nek hebt, dan kan een opstaande kraag dit feit misschien te veel benadrukken. In zo’n geval zou ik het dus niet doen, maar er is zeker geen algemene “regel” voor.
 
Denk eraan dat de manier waarop u uw kleren draagt een kwestie van persoonlijke voorkeur is. Als mensen hun kleren alleen maar op een bepaalde manier zouden dragen, dan zouden veel van de grillen en modes uit het verleden nooit populair geworden zijn en zouden sommige huidige tendensen nooit het levenslicht gezien hebben.
 
Topjes met spaghettibandjes bijvoorbeeld waren oorspronkelijk bedoeld als ondergoed en waren enkel bestemd om onder kledij gedragen te worden. Tegenwoordig echter hebben de meeste vrouwen er tenminste ééntje als middelpunt van hun garderobe.
 
Wees creatief, wees avontuurlijk; probeer alles eens uit. Soms zullen de ideetjes werken, soms ook niet. Hou geen rekening met wat “niet kan” of “niet mag”; probeer alles eens uit voor uzelf.
 
Polo's
 
© Modewijzer.com
Foto: Istockphoto & Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden