Oogschaduw voor blauwe ogen

Jonge vrouw met blauwe ogen
 
Vraag: Wat zou de beste kleur oogschaduw zijn voor mijn blauwe ogen en mijn babyblauwe jurk? Ik ben allergisch voor sommige foundations en ik gebruik poeder, maar ik wil geen poeder om mijn gezicht hobbelig te maken.
 
Wat zou de beste foundation zijn voor mij? Denkt u dat de matte versie goed zou zijn of niet?

 
Antwoord: Tenzij u een sterke dekking nodig hebt om een ongelijke huidtint of vlekken te camoufleren, zou het OK moeten zijn om het poeder te gebruiken dat u verkiest. Bij de meeste gevallen van gevoelige huidtypes, is het best om de make-up zo licht mogelijk te houden.
 
Als uw huid beter lijkt de reageren op cosmetica in poedervorm, dan is het misschien een idee om te gaan kijken bij de verschillende lijnen van minerale poedermake-up. Sommige van de meer populaire make-upbedrijven ontwikkelen tegenwoordig hun eigen merken van minerale poedercosmetica. Deze producten kunnen superieur zijn voor hun gemak van aanbrengen en hun mogelijkheid om effen, gelijkmatige looks te bekomen met een minimum aan inspanning.
 
Als zo’n minerale poeder geen optie is voor u (voor welke reden dan ook) en als u een zwaardere dekking nodig hebt, probeer dan eens de vloeibaar-tot-poeder formules en andere matte finish make-upformules voor maximum dekking. Voor een klein beetje méér dekking dan het gebruik van poeder alléén, kunt u een gekleurde moisturizer als basis gebruiken en de poeder daarop dan aanbrengen voor een zachtere finish. De gekleurde moisturizers hebben de neiging om veel lichter te zijn en minder irriterend voor gevoelige types.
 
De keuze van oogschaduw voor uw blauwe ogen hangt grotendeels af van uw huidtint en de algemene look die u probeert te creëren. Als u op zoek bent naar een lichtere, frisse look, dan kunt u zacht oranje- en perziktinten oogschaduw proberen; wilt u eerder een diepere, rijkere look, probeer dan een koperen metaaltint. De kleur met “oranje” basis tegen het blauw van uw ogen zal de oogkleur benadrukken en zal de ogen doen uitkomen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Renny/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden