De kleur van uw ogen accentueren

Trui en make-up om blauwe ogen te accentueren
 
Vraag: Hoe kan ik de kleur van mijn ogen accentueren?
 
Antwoord: Aangezien de bedoeling van make-up is het beklemtonen van uw natuurlijke schoonheid, is het vanzelfsprekend dat u de kleur van uw ogen wilt benadrukken met behulp van cosmetica. De makkelijkste manier om dit te doen is via het gebruik van verschillende complementaire tinten oogschaduw om de kleur van de ogen te doen uitkomen.
 
Deze kleuren verschillen naargelang de oogkleur en misschien moet u wat goochelen met de beschikbare tinten in uw make-up palet om de kleur te krijgen die u het liefst ziet. Hieronder vindt u wat algemene tips.
 
Voor bruine ogen gebruikt u het best lichtgroene en lichtblauwe tinten in een koele toon voor overdag en in een juweeltoon voor ’s avonds. De lichte schakeringen doen de warme tonen van bruine ogen uitkomen en maken die ogen rijker en dieper, terwijl de donkere juweeltonen de ogen rokerig en zwoel maken.
 
Hebt u groene ogen, gebruik dan roze tonen en roodachtige besschakeringen voor overdag en glinsterend brons en robijntinten voor ’s avonds. Het contrast van de rode schakeringen tegen het groen van de ogen zal de kleur van uw ogen sprankelend maken.
 
Voor blauwe ogen, kunt u perzik of oranjetinten proberen voor overdag en kopertonen en roestbruine tinten voor de avondschemering. Deze complementaire schakeringen zullen het blauw van uw ogen stralend maken.
 
Aangezien ieders oogkleur verschillend is, gaat u best shoppen op een plaats waar u verschillende tinten uit éénzelfde familie van kleuren kunt uittesten en kunt zien wat u het best past.
 
© Modewijzer.com
Foto: Victoria Chudinova/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden