Nagellak bewaren

Flesjes nagellak
 
Vraag: Ik bewaar mijn nagellak gewoonlijk in de koelkast, in een diepvrieszakje. Gisteren brak er een flesje toen ik het net terug wou in de koelkast plaatsen (nogal een knoeiboel, maar gelukkig enkel aan de binnenkant van de zak).
 
Bestaat er een betere manier om nagellak te bewaren? Het is al de tweede keer dit jaar dat ik dit voorheb. Jaren geleden vertelde iemand me eens dat nagellak zachter kan aangebracht worden als die in de koelkast bewaard wordt.

 
Antwoord: De achterliggende idee is dat de koelere temperatuur de levensduur verlengt. Daar steekt een bron van waarheid in, maar er zijn ook problemen aan verbonden.
 
Hoe kouder de nagellak namelijk is, hoe dikker hij zal zijn en om die makkelijk te kunnen aanbrengen, moet die gewoonlijk terug op kamertemperatuur kunnen komen. De chemische component in nagellak die de lak vloeibaar houdt, gaat enkel op een betekenisvolle manier verdampen wanneer het flesje open is.
 
Mijn eigen moeder en tante gebruikten de “koelkast”methode om hun flesjes te bewaren. Mijn moeder zette de flesjes in een bakje, terwijl mijn tante een zakje gebruikte. Mijn tante had ook soms voor dat een flesje brak, terwijl mijn moeder nooit problemen ondervond. Misschien is uw probleem dat de flesjes tegen elkaar botsten en zo beschadigd werden. Dit is echter alleen maar een vermoeden, gebaseerd op persoonlijke anekdotes.
 
De koelkast is zeker niet schadelijk voor uw nagellak, maar de voordelen zijn maar gering. De levensduur van nagellak is gelijk hoe slechts een jaar, of die nu open is of niet. Misschien kunt u beter investeren in een nagellakverdunner. Zo kunt u nagellak die te dik geworden is opnieuw dunner maken. Het aanbrengen gaat dan een stuk eenvoudiger.
 
Zorg er verder voor dat u de flesjes goed sluit. Gebruik een cosmetisch watje gedept in nagellakremover om de draadjes rond de hals van uw flesjes te verwijderen voordat u het dopje er terug op draait. En hebt u nagellak die méér dan een jaar oud is, vervang die dan door een nieuw flesje.
 
© Modewijzer.com
Foto: Picsfive/Shutterstock