Zwarte nagellak

Zwarte nagellak
 
Vraag: Is zwarte nagellak deftig of moet ik die vermijden?
 
Antwoord: Er zijn misschien een paar situaties waarbij zwarte nagellak passend is, zoals Halloween of gemaskerde bals, maar als algemene regel is zwart geen goede kleur om op zichzelf te kiezen voor nagellak.
 
Het algemeen voorkomen van zwarte nagellak en het gebruik ervan vinden hun oorsprong bij de populariteit onder leden van verschillende tegenculturen en gewoonlijk rebellerende jeugd. Leden van punkbewegingen en Gothic groepen beschouwen zo’n nagellak als een soort dresscode. Er zijn echter nog een aantal andere mensen die zwarte nagellak een chique look vinden.
 
Er is één geval waarin zwarte nagellak wel eens zou kunnen gebruikt zijn door meer voorname individuen als onderdeel van hun dagelijks look – als een basislaag voor een andere doorzichtige nagellak om een diep, rijk gekleurd effect te creëren. Zwart als basis gebruiken kan een achtergrond creëren waardoor de kleur die over het zwart aangebracht wordt, méér naar voor komt.
 
U moet weten dat vooral bij zwarte nagellak de kwaliteit belangrijk is. Er zijn reeds veel mensen die ervaren hebben dat goedkopere zwarte nagellak vlekken op de nagels laat of de nagels vuil doet lijken na toepassing.
 
©Modewijzer.com