fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Schoonheidsvragen  ›  Vragen over Make-up

Volgorde bij het aanbrengen van make-up

Vraag: Bestaat er een te volgen volgorde bij het aanbrengen van make-up?
 
Antwoord: Eigenlijk wel en die is tamelijk eenvoudig wanneer u denkt aan de bedoeling van elk cosmeticaproduct. Denk aan de producten in termen van middelen van een kunstenaar.
 
Moisturizers, foundations en concealers (camouflagesticks) zijn gemaakt om de huidtextuur en –tint te egaliseren. Eerst moet u een moisturizer aanbrengen (tenzij het gekleurde moisturizer is die foundation vervangt en zorgt voor een lichtere dekking). Vervolgens gebruikt u de camouflagestick om opvallende vlekken of huidverkleuring te dekken. Daarna brengt u foundation aan om te zorgen voor een gelijke huidkleur en om kleine kleurveranderingen (vlekken, bleke sproetjes enz…) te verdoezelen. Verkiest u een gekleurde moisturizer in plaats van foundation, dan slaat u de stap van de moisturizer over en brengt u gewoon de gekleurde moisturizer aan na de concealer indien nodig. Nu zou u moeten een zuiver uitziende, gladde teint hebben waarop u de overige make-up kunt aanbrengen.
 
Als de huid té veel blinkt of als u een vettige huid hebt, dan is het nu het moment om doorzichtig poeder te gebruiken om de foundation te fixeren en om voor een mat uiterlijk te zorgen.
 
De volgende stap is het aanbrengen van cosmetica die voor contour zorgen – oogschaduw en blos. Deze producten kunt u gebruiken op om het even welke manier die u esthetisch bevalt om om het even welk gewenst effect te bekomen. De look kan zacht en natuurlijk zijn of krachtig en theatraal. Wat u ook wenst, zorg ervoor dat u de make-up goed vermengt om grenslijnen te vermijden en om te zorgen voor een professionele look.
 
De laatste stap is het aanbrengen van de details. Nu is het moment gekomen om uw wenkbrauwpotlood, eyeliner, mascara of lippenstift boven te halen. Dit zijn allemaal producten die u niet wilt besmeurd of vervaagd zien door de andere make-up en daarom wacht u dus tot het laatst om ze te gebruiken.
 
©Modewijzer.com
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer