Jongens en make-up

Jongen die make-up draagt
 
Vraag: Kunnen jongens make-up dragen?
 
Antwoord: Ik neem aan dat u het niet hebt over een situatie van geslachtsidentiteit. Helaas is het antwoord verbonden met dit soort zaken (tenminste vanuit het standpunt van diegenen die zich bevinden in de omgeving van de jongen die de make-up draagt).
 
In het verleden hebben mannen make-up gedragen, zoals in de 16de eeuw, wanneer mannen en vrouwen hun pruiken en gezichten poederden om een gelijkmatig albasten uiterlijk te geven aan hun huid. Zelfs vandaag dragen veel mannen bruinende producten en artificiële sprays die gelijkstaan met make-up, om een door zon doordrenkte look te imiteren. Veel jongelui dragen gekleurde acnecrème om vlekken te verbergen.
 
Ik veronderstel dus dat het antwoord ergens ligt in de houding van de gemeenschap waarin de jongen leeft. Ik verwacht dus niet dat een 15-jarige scoutsjongen foundation draagt wanneer hij naar de kerk gaat, maar een Emojongen zie ik wel eyeliner dragen. Hier heeft make-up de taak om het imago en de houding van de jongere in kwestie te verduidelijken.
 
Misschien willen jongens iets verbergen of corrigeren bij hun uiterlijk, zoals sterke acne, littekens of geboortevlekken en zien ze make-up als een manier om die zaken te bedekken. In deze gevallen, op voorwaarde dat de make-up zuinig gebruikt wordt en niet al te veel opvalt, staat het hen vrij om make-up te gebruiken.
 
Enkele tips voor mannen die cosmetica gebruiken:
 
- Hou het neutraal. Doe de foundations en gekleurde moisturizers passen bij uw huidtint en hebt u contourmake-up nodig (blos, eyeliner …), gebruik dan strikt neutrale tinten – bruin en beige – en geen zwart of andere kleuren (zelfs geen roze of perziktinten).
 
- MINDER is hier DUIDELIJK MEER. Gebruik enkel de minimale dekking om het gezochte resultaat te bekomen. Wilt u vlekken op uw huid in harmonie brengen, probeer dan een gekleurde moisturizer in plaats van een foundation.
 
- Hou uw verwachtingen redelijk. Diegenen onder ons die de make-up voor speciale effecten gezien hebben die gemaakt werd voor shows zoals “Black and White” of de Eddie Murphy “White Guy” weten een beetje dat erg realistische looks kunnen gecreëerd worden via cosmetica. Maar u als gemiddeld persoon zal niet de ervaring noch het nodige budget hebben om zo’n realistische looks te creëren.
 
Een litteken minder doen opvallen is redelijk, maar een wijnvlek die een groot deel van uw gezicht bedekt, proberen te dekken is niet iets waar u zomaar kunt in slagen. Dit is iets voor een professional.
 
Dit is duidelijk alleen van toepassing op diegenen die cosmetica gebruiken om foutjes te verbergen en te corrigeren. Als u cosmetica gebruikt om een zeker imago te creëren (zoals bij Gothic en Emo bewegingen), dan zijn er andere regels. Behoort u tot de categorie van “verbergen en corrigeren”, dan zal uw bedrevenheid in het aanbrengen van cosmetica een grote rol spelen bij de manier waarop het dragen van make-up aanvaard wordt.
 
Denk eraan: alles met mate. Ik hoop dat dit u kan helpen en ik wens u het allerbeste.
 
© Modewijzer.com
Foto: Elena Yakusheva/Shutterstock