Leeftijdsvlekken of zonnevlekken

Handen met leeftijdsvlekken
 
Vraag: Wat kan ik doen aan bruine leeftijdsvlekken op mijn handen?
 
Antwoord: De bruine verkleuringen gekend als “leeftijdsvlekken” zijn juister bekend onder de naam zonnevlekken, aangezien ze veroorzaakt worden door blootstelling aan de zon. De meeste zonnevlekken zijn ongevaarlijk, tenzij ze veranderen of groter worden dan de omliggende vlekken.
 
Zonnevlekken kunnen vermeden worden door grote hoeveelheden beschermingsfactor te gebruiken en door beschermende kledij te dragen en zo de huid niet bloot te stellen aan de zon.
 
Er bestaan een aantal behandelingscrèmes voor leeftijdsvlekken en allen zijn ze bedoeld om de verdonkerde huidzones lichter te maken. De allernieuwste types van deze behandelingen bevatten alphahydroxyzuur gel en betahydroxyzuur gel. Er zijn ook preparaten voor de behandeling van leeftijdsvlekken die retinoic zuur bevatten.
 
U vindt ook behandelingen zoals alphahydroxyzuur peelings en vloeibare stikstof therapie. Deze behandelingen moeten uitgevoerd worden door iemand die een certificaat kan voorleggen en die getraind is.
 
De zuurpeelings zijn doeltreffend op alle huidtypes en de zuren worden aangebracht en daarna geneest de huid. De methode met vloeibare stikstof is de snelste methode om leeftijdsvlekken te verwijderen. De vloeibare stikstof wordt aangebracht op de vlek en na een maand of zo wordt de vlek wit.
 
©Modewijzer.com
 
© Modewijzer.com
Foto: Zay Nyi Nyi/Shutterstock