Het stylen van laagjes

Kapsel met veel laagjes
 
Vraag: Ik heb heel wat lagen in mijn haar en heb wat problemen om de juiste techniek te vinden bij het stylen met een ronde borstel. Wat ik ook probeer, de lagen zien er té rond uit naar de onderkant toe.
 
Maar wanneer mijn kapper dit doet, zien de lagen er steil uit, maar ook gebogen en gedefinieerd tezelfdertijd. Wat doe ik verkeerd?

 
Antwoord: Om te beginnen is het misschien zo dat u niets “verkeerd” doet, maar dat u gewoon minder ervaring hebt dan uw kapper wat betreft het werken met een ronde borstel om het haar te stylen. U moet er ook rekening mee houden dat uw kapper het voordeel heeft dat hij veel betere (en makkelijkere) toegangshoeken heeft om uw haar te stylen.
 
Als uw haar te veel buigt wanneer u het met een ronde borstel gaat stylen, probeer dan langere neerwaartse stroken en minder polsbeweging wanneer u met de borstel door de haren gaat.
 
Richt de luchtstroom van de föhn zodanig dat hij in de richting gaat waarin het haar groeit – weg van de hoofdhuid. Hou de borstel gelijkmatig vast wanneer u ermee door het haar gaat en draai uw polsen enkel om de borstel te draaien wanneer die de uiteinden van het haar bereikt en draai het haar dan naar binnen.
 
Voor een bredere buiging over de lengte van het haar, trekt u de borstel naar buiten en rolt u hem traagjes wanneer u langs de lengtes van het haar gaat. Wanneer het haar droogt, zal de vorm ervan een gebogen draai creëren.
 
Eens uw haar droog is en naar wens gestyled, kunt u een klein beetje gladmakend serum tussen de vingers smeren om de lagen te definiëren en glad te maken zonder de buigingen te verbreken.
 
© Modewijzer.com
Foto: Michelle Aleksa/Shutterstock