Kledingadvies voor een gezwollen buik

Kledingwinkel
 
Vraag: Onlangs had ik een chirurgische ingreep waarbij een medicatiepomp werd ingeplant in mijn buik. Bovendien neem ik grote dosissen steroïden voor een chronische ziekte. Daardoor is mijn buik erg gezwollen en heb ik heel wat vocht opgehoopt door de medicatie. Ik ben 1,52 m groot en ben erg dik geworden rond mijn buik en taille.
 
Ik heb 4 maanden in het ziekenhuis gelegen en zal binnenkort heel mijn garderobe moeten vernieuwen. Kunt u me alstublieft adviseren welke kledingstijl zou passen bij mijn figuur? Ik dacht aan iets voor erg kleine en erg mollige mensen. Ik ging vroeger altijd graag shoppen en had een excellente smaak, maar dit keer weet ik niet waar te starten. Bedankt voor de hulp. Ik vond deze website toen ik heel de nacht wanhopig wakker was.

 
Antwoord: Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik met u te doen heb wat betreft uw medische toestand. Ik voel met u mee en ik ben blij om u alle mogelijk advies te geven om u te helpen omgaan met een verandering waar u geen controle over hebt.
 
Veel factoren rond de manier van zich kleden voor kleine dames blijven onveranderd. De lengte van uw truien en de neklijnen zijn eigenlijk onveranderd. Zoals voorheen, vermijdt u best erg korte of erg lange rokken, want die zullen enkel uw lengte beklemtonen.
 
De sleutel om met uw gezwollen buik om te gaan zal zijn het kiezen van kledij die dat deel van uw lichaam niet benadrukt. Een licht gelaagde look zal steeds efficiënt zijn. Gladde rokken (zonder plooien) met topjes (los gedrapeerd, maar niet flodderachtig) en een licht jasje dat lichtjes langer is dan het topje zorgen voor een verticale lijn die de aandacht weghoudt van het bredere middendeel zonder u té kort te laten lijken.
 
U kijkt ook best naar monochromatische tinten in veel van uw kledijkeuzes (allemaal tinten van één kleur). Kies een broek, rok, jasje en bloes in licht variërende tinten van dezelfde kleur voor een elegante, afslankende look. Voor een meer casual look, kunt u steeds combinaties van bloes en rok kiezen met tekeningen bij de neklijn van de bloes of langs boord van de rok. Zo gaat de aandacht weg van de taille en gekoppeld aan een losjes hangende bloes, creëert dit een elegant en flatterend silhouet.
 
Misschien kunt u ook kijken bij de vele nieuwe stijlen van beschikbare korsetten, die comfortabele ondersteuning en aanpassing van uw lichaam bieden. Zorg er wel voor dat u de juiste maat kiest. Korsetten zijn niet bedoeld om u slanker te maken, wel om zachtjes uw silhouet te hervormen en te verfijnen in een meer flatterend silhouet. Ik wens u het allerbeste met uw herstel.
 
© Modewijzer.com
Foto: Veja/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden