Kapsels voor bij ruitvormig gezicht en bril

Kapsalon
 
Vraag: Ik vond uw website en de plaats waar u vragen beantwoordt. Mijn vraag is: waarom helpen kapsalons geen mensen van boven de 60 jaar die een bril dragen en een ruitvormig gezicht hebben? Welke kapsels zijn het meest geschikt? Ik heb kort haar.
 
Antwoord: Hoe pasklaar dit antwoord ook mag lijken, een GOEDE kapper zal steeds rekening houden met iemands gezichtsvorm en nodige accessoires zoals een bril bij het doen van voorstellen voor kapsels. Ik wil die kappers die je in het verleden lieten vallen niet verdedigen, maar vaak is het zo dat een gevestigd kapper die een tijdje met klanten werkt, in routine vervalt en alle klanten een gelijkaardige styling geeft.
 
Er is ook een tendens om oudere klanten een meer traditioneel kapsel te geven of het gewoon te houden bij het kapsel dat ze hebben en niet te kijken of dit kapsel wel past bij die persoon. Geen van deze zaken is voordelig om gelukkige klanten te behouden en zo zullen die kappers ook geen nieuwe lange termijnklanten krijgen.
 
Het is misschien verstandig om een nieuw of ander salon te zoeken en assertief te zijn over waar u naar op zoek bent. De taak van de kapper is om u er op uw best te laten uitzien en als u niet opkomt voor uzelf, wie zal dit dan wel doen?
 
Wat de kapsels betreft die het best passen bij een oudere vrouw met een bril en met een ruitvormig gezicht, zijn er twee factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Deze factoren zijn de bril en de gezichtsvorm. Los van wat veranderingen van haardichtheid, -textuur en –conditie, speelt de leeftijd eigenlijk geen echte rol om te bepalen welk kapsel het best past.
 
Voor een vrouw (of een man) met een ruitvormig gezicht is het doel het minimaliseren van de breedte van de jukbeenderenzone. Een bril benadrukt deze zone enkel nog meer en maakt zo het probleem nog erger. Om dit probleem te verhelpen, gaat u best op zoek naar een nieuw brilmontuur. De monturen zijn tegenwoordig kleiner en vallen minder op op het gezicht.
 
Om het gezicht minder hoekig te maken, zou het kapsel méér volume bovenaan en onder de oren moeten hebben. Het haar moet opzij ook dicht tegen het hoofd liggen om geen aandacht te geven aan de jukbeenderen door daar een wijder silhouet te creëren.
 
© Modewijzer.com
Foto: Sirtravelalot/Shutterstock