Kapsel voor een hartvormig gezicht

Schuin geknipte bob met een kortere achterkant
 
Vraag: Ik ben tamelijk klein met een tengere lichaamsbouw en een hartvormig gezicht. Ik ben van plan om mijn schouderlange haar te laten knippen in een bobkapsel, korter in de nek en langer vooraan, zo ongeveer tussen kin en schouders.
 
Mijn vraag is: zal dit kapsel mij nog kleiner maken of misschien groter?

 
Antwoord: U zou tamelijk veilig moeten zitten met de snit die u beschrijft, zolang u de lijnen van de snit maar grotendeels verticaal houdt.
 
U zorgt best dat u een pony op gelijke lengte vermijdt in deze snit, zodat u geen horizontale lijn creŽert over het gezicht en zo het effect van de verticale lijn doet stoppen.
 
De sleutel zal zijn om evenwicht te behouden. Hou het kapsel glad en de lijnen zuiver. Vermijd kledij die de aandacht vestigt op horizontale gelaatstrekken zoals de lijn van uw schouders, de breedte van uw borst of van uw heupen. Een getailleerd jasje met een broek of een lange rok kunnen u een sterke verticale lijn geven om u groter te doen lijken.
 
Hoge hakken zijn OK, maar dan met mate. Hakken die uitzonderlijk hoog zijn, beklemtonen alleen maar het gebrek aan hoogte en aangezien ze u soms kunnen doen lopen op een onbevallige manier, zijn ze te mijden, behalve wanneer dit absoluut onmogelijk is.
 
© Modewijzer.com
Foto: Ravil Sayfullin/Shutterstock