Advies voor een jurk

Vrouw die een nieuwe jurk kiest
 
Vraag: Ik ben een beetje dik en klein. Geef mij alstublieft raad voor de best geschikte jurk.
 
Antwoord: Om de positieve elementen in uw figuur het best te beklemtonen, moet u aan twee zaken denken: verticale verhouding en verticale lijn.
 
Als kleine vrouw moet u de verhoudingen van uw kledij in evenwicht houden met uw lichaamsbouw. Dit betekent dat uw rokken moeten vallen tot net boven of net onder de knie in plaats van te kiezen voor superkorte of superlange stijlen. Deze superlange en superkorte rokken accentueren alleen maar het gebrek aan hoogte.
 
Hou bovendien rekening met uw fysieke verhoudingen. Hebt u een brede of een smalle taille? Zijn uw benen lang of kort? Als u een brede taille hebt of korte benen (de twee gaan gewoonlijk samen), dan vermijdt u best jurken met een riem; zo verdoezelt u de precieze plaats waar uw benen beginnen. Aan de andere kant kan een jurk die niet getailleerd is zorgen voor evenwicht bij iemand met een smalle taille of lange benen.
 
Afhankelijk van de vorm van uw lichaam( u sprak over “een beetje dik”, is dit dan de appel- of de peervorm?), moet u passende kledij kiezen. Hebt u een beetje buik, kies dan een A-lijn jurk om die buik te camoufleren. Voor vrouwen met het meeste gewicht in de heupen zou ik een jurk aanraden met een niet-getailleerde jas, wat helpt om harmonie te creëren tussen de schouder- en heupzone om voor een gelijkmatige lichaamsbouw te zorgen. Hou het voor uw rok- en jurkboorden bij een A-lijn.
 
Hoe zorgt u nu voor die verticale lijn? Als u klein en dik bent, creëert u best zoveel mogelijk “op en neer” klemtoon. Dit betekent dat u horizontale strepen, brede neklijnen, uitstaande rokken en boorden of dikke, donkere riemen best vermijdt.
 
Hou uw kleuren zoveel mogelijk monochromatisch (tinten van éénzelfde kleur) wanneer uw kledij niet éénzelfde schakering heeft. En als u iets draagt met een tekening, hou die dan eenvoudig en klein. Een stof met grote tekeningen bij iemand die klein is zal alleen maar het gebrek aan hoogte in de verf zetten.
 
© Modewijzer.com
Foto: Syda Productions/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden