Jeans en krimpen

Jeansbroek
 
Vraag: Krimpt jeans?
 
Antwoord: Dat kan, afhankelijk van het feit of je 100 % natuurlijke vezels kocht en of de jeans voorgewassen werd. Zelfs dan nog kan jeans in de meeste gevallen gaan krimpen na het wassen en drogen in de droogkast.
 
Als de jeans voorgewassen werd, dan zal dit krimpen minimaal zijn en zal de maat van het kledingstuk vermoedelijk niet wijzigen.
 
De meeste jeans is tegenwoordig voorgewassen, maar in het verleden zon 20 jaar geleden pas constateerden mensen die een jeansbroek kochten die in de winkel behaaglijk paste, dat ze hun broek niet meer konden dragen nadat hij gewassen was.
 
De kledingontwerpers van vandaag weten wat hun klanten willen en zullen er alles voor doen om hun klanten tevreden te stellen, namelijk dat ze hun broek nog kunnen dragen wanneer hij uit de wasmachine komt. Dit betekent voorgewassen stoffen of polykatoenen combinaties die misschien een klein beetje krimpen, maar die toch nog op een ontspannende manier passen.
 
Als je je zorgen maakt over het feit of die jeansbroek die je van plan bent te kopen, nu al dan niet zal krimpen nadat hij gewassen is, lees dan goed het label en volg zorgvuldig de richtlijnen. Als er op het label staat dat u het kledingstuk moet wassen in koud water en u wast het in warm water en stopt het daarna in de droogkast, dan is de kans groot dat het gaat krimpen, als de stof natuurlijk is en niet voorgewassen. Dit is zeker niet aan te bevelen, behalve wanneer het kledingstuk veel te groot is.
 
©Modewijzer.com