Ingegroeid haar, droge huid en verstopte poriŽn

Een haar verwijderen met een pincet
 
Vraag: Het is nu al een paar jaar dat ik de haartjes van mijn wenkbrauw (ik heb ťťn lange wenkbrauw) pluk en met een pincet uittrek, maar het midden van mijn wenkbrauw is steeds een knoeiboel: ingegroeid haar, droge huid en verstopte poriŽn, allemaal te wijten aan het uittrekken. Hoe los ik dit probleem op?
 
Antwoord: U kunt misschien eens proberen om in uw lokale schoonheidszaak ďwax stripsĒ te kopen. Dit zijn wegwerpstrips die speciaal gemaakt zijn voor gebruik op de wenkbrauwen en andere gezichtszones.
 
De voordelen zijn enerzijds het feit dat deze strips handig zijn: geen knoeiboel meer met harspotten en ongelijke aanbrenging met als gevolg ongelijke resultaten en anderzijds het gebruiksgemak: trek de strips gewoon los en gebruik die waar ongewenste haartjes groeien.
 
U kunt zelfs de zelfklevende strips wat bijknippen om zo de gewenste boog in de wenkbrauw te creŽren. Aangezien de strips per twee verpakt zitten, verkrijgt u door te knippen twee spiegelvormen om te gebruiken.
 
Het ongemak achteraf kan gewoonlijk voorkomen worden door gebruik van een reinigend gezichtsdoekje en een lichte moisturizer na het ontharen. Om het epileren makkelijker te maken, kunt u wat alcohol op de plaats deppen en die laten opdrogen vooraleer u de zelfklevende strip aanbrengt.
 
© Modewijzer.com
Foto: Faces Portrait/Shutterstock