Huidvlekken bedekken en fotografie

Foundation
 
Vraag: Zoals de meeste meisjes draag ik foundation om al mijn huidvlekken en andere onvolmaaktheden van mijn huid te bedekken; maar hoe komt het dat ik er op al mijn foto’s zo bleek uitzie?
 
Ik heb al zoveel verschillende kleuren en types foundation gebruikt en niets lijkt dit probleem te veranderen. Hebt u raad voor mij?

 
Antwoord: De meeste mensen realiseren zich niet dat de echte natuur van de huidtoon en –tint afkomstig is van lagen met doorzichtige huidcellen die elk een bepaalde hoeveelheid pigmenten bevatten. De kleur van uw huid wordt bepaald door het algemene effect van deze lagen van verschillende kleurniveaus (en ook door de bloedvaten en onderhuids weefsel). Zo komt het dat de gezonde huid zo straalt.
 
Wanneer u een foundation aanbrengt, dan creëert de make-up een kleurlaagje om de huidtoon gelijk te maken en vlekken te verbergen. Afhankelijk van de samenstelling van de make-up kan het resultaat erg verschraald zijn. Er kunnen ingrediënten aanwezig zijn die lichtreflecterend kunnen werken en u er bleker doen uitzien bij fotografie met flits.
 
Het is ook mogelijk dat u gewoon bleker bent dan u zelf beseft. Soms is het probleem dat u niet de geschikte make-uptint kiest voor uw teint. En soms ligt het probleem bij de beperkte fotografietechniek en de vaardigheid van de fotograaf.
 
Vergeet niet dat de meeste fotografen wel weten hoe ze goed gebruik kunnen maken van licht om de persoon er mooi te doen uitzien. De meeste camera’s met directe flits maken gebruik van een bauwwit licht dat bedoeld is om de kleur van alles te verscherpen en dat zelfs het mooiste individu er scherp en afgewassen kan doen uitzien.
 
Ik ben er zeker van dat u een groot verschil zou opmerken als uw foto’s zouden gemaakt zijn met reflectoren en kleurengels over de flits om u de beste belichting te geven. Om daar een idee van te krijgen, kunt u eens proberen om wat foto’s buitenshuis te maken in het daglicht (zonder flits) terwijl u bijvoorbeeld onder een luifel staat of in de volle schaduw.
 
Wat betreft uw make-up: om betere resultaten te bekomen zou ik eens de nieuwe minerale poedercosmetica uitproberen. Verschillende merken hebben zo’n poeder en de prijzen zijn erg gevarieerd. De dekking is meer doorzichtig dan bij een vloeibare make-up of een make-up in crèmevorm.
 
U kunt nog steeds een vloeibaar product of een crème als concealer gebruiken voor donkere puntjes en vlekken, maar de poedermake-up kan zorgen voor een meer gelijke vermenging.
 
© Modewijzer.com
Foto: Daria Minaeva/Shutterstock