Huidstriemen op de dijen

Dij met huidstriemen
 
Vraag: Ik heb huidstriemen op mijn dijen. Hoe raak ik die kwijt?
 
Antwoord: De berichten spreken elkaar tegen wanneer het gaat over de mogelijkheid om huidstriemen kwijt te raken. Er is wel gekend dat er behandelingen zijn die het uitzicht van “verse” huidstriemen zullen helpen minimaliseren.
 
Nieuwe huidstriemen zien er gewoonlijk roze of rood uit en kunnen na verloop van tijd zilverkleurig worden. (Ze kunnen ook één tot twee tinten lichter zijn dan de normale huidskleur.)
 
Lotions, gels en crèmes die vitamine E bevatten, kokosboter en andere vochtinbrengende en verzachtende middelen kunnen de huid misschien zacht en soepel maken, maar ze doen eigenlijk niets aan de oorzaak of huidige textuur van de huidstriemen.
 
Huidstriemen ontstaan wanneer de huid uitgerekt wordt door snelle groei of onderhuidse weefsels, zoals groeispurten in de puberteit of zwangerschap. Het uitrekken van de huid veroorzaakt afbreken van de bindweefsels van de huid en resulteert in huidstriemen.
 
Er bestaan crèmes op voorschrift die tretinoïne bevatten (ook bekend als Retinol A), iets wat misschien het uiterlijk van huidstriemen kan verminderen, maar dan enkel wanneer de crèmes gebruikt worden vooraleer de striemen verkleuren van roze of rood naar grijs.
 
Misschien kunt u ook eens met uw dokter praten over behandelingen als lasertherapie en microdermabrasie, want ook die methodes kunnen het uiterlijk en de hardnekkigheid van huidstriemen verminderen, maar vooral met lasertherapie zijn de resultaten gemengd. Los van welke behandelingsmethodes u interesseren, zal u toch met uw dokter moeten praten voor echte resultaten.
 
© Modewijzer.com
Foto: Cherries/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden