Huidstriemen en bruinen

Bleke huid met huidstriemen
 
Vraag: Ik zou willen weten of het OK is om naar een zonnebankcenter te gaan wanneer ik zwangerschapsstriemen heb op mijn buik. Ze zien er lelijk uit. Ik ben nog nooit onder een zonnebank gaan liggen en zie er tamelijk bleek uit.
 
Zou u me alstublieft kunnen vertellen of de huidstriemen zullen vervagen? Of zullen ze wit blijven terwijl de andere huid bruin wordt?

 
Antwoord: Als u huidstriemen hebt, dan is het allerlaatste wat u moet doen in de zon liggen of naar de zonnebank gaan. Het littekenweefsel dat zorgt voor huidstriemen (en dat is wat ze zijn – littekens) zal niet bruinen en zal méér opvallen wanneer de rest van uw huid bruin wordt.
 
Verder is het zo dat aangezien de zon (en de UV-stralen van zonnehemels en –banken) het vermogen om collageen en elastine te produceren beschadigt, het onder de zonnebank liggen zou kunnen beletten dat uw lichaam verder in staat is om de huidstriemen te genezen.
 
Een goed alternatief voor u is het gebruik van één van de vele beschikbare zelfbruiners (crèmes, lotions of sprays). Deze producten kunnen de huidtint helpen vermengen en de huidstriemen verbergen, aangezien het product op zichzelf zorgt voor kleuring.
 
Wilt u snellere, nog méér gelijkmatige resultaten, ga dan eens naar een salon waar een professional u in een cabine “bruin spuit”. Deze salons bieden een veilig alternatief voor zonnebanken en zonnekloppers en kunnen zorgen voor het gezonde bruine kleurtje waar u zo van houdt.
 
© Modewijzer.com
Foto: All about people/Shutterstock