Permanent en haarkleuring

Rood haar met een permanent
 
Vraag: Zou ik mijn haar best verven vóór het permanenten of wat moet ik eerst doen? Hoelang zou ik moeten wachten vooraleer ik de tweede toepassing doe?
 
Antwoord: U moet steeds uw kleuring na uw permanent plannen om zeker te zijn dat uw kleur goed blijft.
 
De neutraliserende stap van de permanentbehandeling gebruikt waterstofperoxide als oxiderend middel om de disulfide bindingen in het haar te herstellen en de oxidatie die dan plaatsvindt in het haar kan de haarkleur verhelderen en vervormen, vooral wanneer het een kunstmatige kleur is.
 
Zolang uw haar in goede conditie is, kunt u gewoonlijk gelijk wanneer na de permanentbehandeling gaan kleuren. De meeste salons en kappers raden echter aan om wat tijd te laten tussen de twee toepassingen om het haar opnieuw “normaal” te laten worden.
 
Ik adviseer om tenminste één tot twee weken tijd tussen te laten. In die tussentijd moet u uw haar goed conditionen om de vochtbalans te herstellen en de cuticula (schubbenlaag) opnieuw te doen sluiten.
 
Die tussentijd van één tot twee weken kan ook helpen om de kost van uw behandelingen wat te spreiden om zo uw budget niet nodeloos te belasten.
 
© Modewijzer.com
Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock