Haar knippen om het keurig te houden

Keurig geknipt kort haar
 
Vraag: Ik draag mijn haar kort. Om de hoeveel weken moet ik het dan laten knippen om het keurig te houden?
 
Antwoord: Goede vraag. Heel wat mensen denken dat, wanneer ze een kort kapsel hebben, ze het dan kunnen houden bij hun oude haarknipschema en dat is foutief. Plots begint hun nieuwe snit er ellendig uit te zien en kunnen ze niet begrijpen hoe het komt dat hun haar “zo snel” groeit. Het groeitempo is echter niet veranderd; het is gewoon het perspectief van korter haar te hebben.
 
Een voorbeeld: Jane verandert haar bob op schouderlengte in een piekerig jongenskopje. Het langste haar op haar hoofd is nu haar pony van een goede 7 cm. Vroeger liet Jane haar haar om de 8 weken knippen om het gezond te houden. Nu is haar haar na 8 weken echter al 1/3 van de beginlengte gegroeid en ziet het er ellendig uit.
 
Het haar van de gemiddelde persoon groeit aan een tempo van een goede cm per maand, wat ruw gezien een goede halve cm om de twee weken is. Als uw huidige haarlengte ongeveer 5 cm is, dan zou uw haar verdubbelen in lengte op 4 maanden tijd. Na 2 weken zou het 1/8 van zijn lengte gegroeid zijn.
 
Aangezien u een bijknipbeurt wilt om ten hoogste een halve tot één cm haar te verwijderen, zou het timen van de snit zo om de 3 à 4 weken u toelaten om uw haar te laten bijknippen zonder dat de knipbeurten merkbaar zijn.
 
Een goede vuistregel is het plannen van een bijknipbeurt voor uw haar vooraleer het 15-20 % van zijn huidige lengte bij krijgt. Dat betekent dat haar van 5 cm lang om de 2 à 3 weken moet geknipt worden, terwijl haar van 12 cm lang pas om de 8 weken hoeft geknipt te worden.
 
Als u problemen ondervindt met gespleten haarpunten en haarbreuk, dan moet u uw haar vaker laten knippen. Hou het haar overigens net en geconditioned en kam en borstel het zorgvuldig om het gezond te houden.
 
© Modewijzer.com
Foto: Look Studio/Shutterstock