Roodheid in bruin haar vermijden

Bruin haar met roodheid
 
Vraag: Ik heb midden- tot donkerbruin haar. Telkens ik het probeer te kleuren in zijn natuurlijke kleur, wordt het rood. Hoe krijg ik dit rood eruit? Welke kleuring moet ik toepassen? Ik wil gewoon bruin en geen rood haar.
 
Antwoord: Het probleem is dat er basistonen in het kleurproces zitten die botsen. Uit uw beschrijving kan ik opmaken dat uw haar van nature een rode basistoon heeft en de kleuring die u gebruikt om uw haar te verven is er vermoedelijk ook één met een rode basistoon. Wanneer u die twee zaken gaat combineren, krijgt u dat rode resultaat waar u niet gelukkig mee bent.
 
U hebt een haarkleurformule nodig met een basiskleur die wat van het reeds aanwezige natuurlijke rood in uw haar neutraliseert. Haarkleurformules gebruiken basiskleuren, waarop dan de uiteindelijke kleuren gebouwd worden. Bovendien heeft uw haar zijn eigen natuurlijke basispigmentatie.
 
Bij veel van nature donkerbruine tinten, is rood het basispigment. Dit betekent dat wanneer de kleur gelift wordt met haarbleekmiddelen, u vaak sterke rode of oranje resultaten bekomt.
 
Wanneer uw haar dus een natuurlijk basispigment heeft met een rode tint en u voegt daarbij nog een haarkleuring met een rode basiskleur, dan eindigt u met een versterking van de rode schakering in de resulterende kleur.
 
Om de roodheid te neutraliseren, zou u naar uw schoonheidszaak moeten om een haarkleurformule te zoeken in de gewenste tint met een basiskleur die “groen” is.
 
Die kleuring met groene basis zou het overvloedige rood moeten neutraliseren en een meer natuurlijk uitziend bruin moeten opleveren.
 
© Modewijzer.com
Foto: Up2pu/Shutterstock